Home Vijesti Rusi bijesni zbog ukrajinske kontraofenzive na jugu!

Rusi bijesni zbog ukrajinske kontraofenzive na jugu!

152
0

Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu i kartu sukoba u Ukrajini. U nastavku prenosimo dijelove:

Ukrajinska protuofenziva u Hersonskoj oblasti privukla je pozornost ruskih snaga na tom području. Ukrajinske snage izvele su niz organiziranih protunapada usmjerenih na naselja na istočnoj rijeci Ihulets koja je vrlo blizu ključnih autocesta.

Rusi su odgovorili tako što su uništili mostove koje su Ukrajinci koristili u jednom od tih protunapada i druge mostove preko rijeke. Ukrajinske snage su vjerojatno još uvijek dovoljno blizu autoceste da poremete njezino korištenje kao glavnog opskrbnog puta, potencijalno potkopavajući sposobnost Rusa da izdrže protuofenzive sa sjevera.

Ruski vojni blogeri izražavaju sve veću zabrinutost i bijes zbog ukrajinske protuofenzive u područjima koja su ruske snage odbacile kao prioritet i koncentrirale se na Severodonjeck.

Proruski Telegram kanal “Dmitriyev” (preko 100.000 sljedbenika) izvijestio je da su ukrajinske snage u potpunosti sposobne nanijeti “bolne udarce” ruskim snagama u Hersonskoj, Harkivskoj i Zaporoškoj oblasti zbog nedostatka adekvatne ruske obrambene snage u tim područjima.

Bivši časnik ruske Federalne sigurnosne službe (FSB) Igor Girkin tvrdi da će ukrajinske snage “napipati slabosti” u ruskoj obrani u Hersonskoj oblasti.

Ruski vojni blogeri zapravo kritiziraju rusko vojno zapovjedništvo zbog ugrožavanja teritorijalnih dobitaka na drugim područjima i fokusiranja isključivo na istok.

Previous articleNova pucnjava u SAD-u. Upao u bolnicu u Tulsi, ubio tri osobe pa sebe
Next articleNikolina Ristović komentirala nagađanja o Vidojevoj smrti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here