Home Vijesti Ruska povjerenica za prava djece: posvojila sam Ukrajinca, trči za mojom djecom...

Ruska povjerenica za prava djece: posvojila sam Ukrajinca, trči za mojom djecom i želi ih pojesti

262
0

Ruska povjerenica za prava djece Maria Lvova-Belova izjavila je u utorak da život sa 16-godišnjakom iz Mariupola kojeg je “posvojila” nakon što je Rusija pokrenula svoju invaziju na Ukrajinu nije uvijek “gladak”, ali da oni “vole jedno drugo .”

“Ne mogu reći da sve ide glatko, niti da nismo imali poteškoća. Teško je znati kako reagirati kada vaše dijete trči za vašom mlađom djecom, vičući: ‘Pojest ću moskala (pogrdni naziv za Ruse op.a.).’ Ali razumijem da to nije njegova krivnja; to je zbog osam godina propagande [koju je iskusio u] Mariupolju, antiruske propagande. Ali sad se volimo. Moj me sin počeo zvati ‘mama'”, rekla je Lvova-Belova u press centru ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Lvova-Belova prva je objavila da je “posvojila” dijete koje je deportirano iz Ukrajine u kolovozu 2022. U veljači 2023. razgovarala je s Vladimirom Putinom o tom iskustvu, rekavši: “Sada znam što znači biti majka dijeteti iz Donbasa. Teško je, ali definitivno se volimo.”

U ožujku je Međunarodni kazneni sud u Haagu izdao naloge za uhićenje Putina i Lvove-Belove zbog njihovog navodnog suučesništva u nezakonitim deportacijama djece s okupiranih teritorija Ukrajine u Rusiju od početka rata širokih razmjera. Komentirajući tjeralice, Lvova-Belova je rekla da ne zna za što je točno optužena, ali da “nije dobila niti jednu pritužbu o odvajanju djece od roditelja”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here