Home Mozaik Ruski kritičari režima koriste humor protiv Putina, neke šale podsjećaju na “zabranjene”...

Ruski kritičari režima koriste humor protiv Putina, neke šale podsjećaju na “zabranjene” viceve u Jugoslaviji

296
0

Ruska vlast pokušava prikazati da velika većina Rusa podržava Putina i njegovu “specijalnu vojnu operaciju”, na internetu i društvenim mrežama moguće je naći sarkastične komentare na sadašnju situaciju, odluke ruskih vlasti i općenito smjer u kojem je krenula Rusija od 24. veljače. Donosimo izbor najboljih viceva i komentara s Twitter profila Pezduza (ime je sarkastična parodija na opozicijski list Meduza, odnosno spoj riječi пизда tj. pizda i Meduza).

  1. Svi učenici koji budu uspješno polagali engleski jezik na državnoj maturi, bit će označeni kao “strani agenti” (op.a. naziv kojeg koristi ruska vlast protiv zapadnih i liberalnih medija koji posluju u Rusiji)

2. Vojne snage Rusije masovno počeli slati asfalt i cestovnu rasvjetu doma (op.a. Rusi se često žale na kvalitetu cesta u Rusiji, pa tako šala sugerira da će ruska vojska uskoro krasti i ukrajinski asfalt)

3. Kremlj: Rusija će početi graditi koncentracijske logore, kako bi se Rusi bolje “skoncentrirali” u ovim teškim vremenima

4. Kremlj: Na vojnoj paradi 9. svibnja (Dan pobjede), vojnici će paradirati veš mašinama i tepisima (koji su ukrali u Ukrajini op.a.)

5. “Prestat ću s telefonskim pozivima Putinu”. Makron objavio jednu od najžešćih sankcija Putinu (šala na račun nastojanja Makrona da okonča rat telefonskim pozivima Putinu)

6. Britanska vlada zabranila ruskoj djeci izgovaranje rečenice “London je glavni grad Velike Britanije” (op.a. ova rečenica je jako često korištena u svim školama bivšeg Sovjetskog saveza)

7. Europska Unija i SAD najavile povlačenje svojih građana iz viceva u kojima se spominju Rusi, Nijemci i Amerikanci

8. Kim Jong Un se požalio: sjevernokorejska djeca počela imati noćne more u kojima sanjaju da su se rodili u Ruskoj Federaciji

9. Muzej Hermitage će organizirati izložbu rijetkih A4 papira (šala na račun konfisciranja ruskih umjetnina u Finskoj).

10. “Neka Rusi pate do kraja”, Hackeri Anonymousa odustali od napada na RuTube (Ruska verzija Youtubea koja je često kritizirana kao lošija kopija Youtubea)

11. Prvi Kanal (državna televizija Rusije): “Marina Ovsyannikova (novinarka koja je držala antiratnu poruku na centralnom dnevniku op.a.) je zapravo imala miting protiv američkih imperijalista”

12. Zbog zatvaranja zračnoj prostora od strane zapadnih zemalja, ruske nuklearne rakete bit će dostavljene do ciljeva putem Ruske pošte (op.a. Rusi se često šale na sporost i lošu kvalitetu poštanskih usluga u Rusiji)

Previous articleUkrajinski marinci iz Mariupolja: Nestaje nam streljiva, danas bi mogla biti zadnja bitka
Next articleVatreni bi mogao srušiti svjetski rekord na svojoj poziciji!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here