Home Vijesti Ruski vojnici su putem špeditera poslali 58 tona ukradenog ukrajinskog namještaja

Ruski vojnici su putem špeditera poslali 58 tona ukradenog ukrajinskog namještaja

142
0

Ruski vojnici koji se bore u Ukrajini poslali su kući najmanje 58 tona opljačkane robe od početka invazije, prema istrazi koju je objavila neovisna novinska stranica Mediazona.

Poslovnica je analizirala pakete poslane iz 46 podružnica špediterske tvrtke SDEK koje se nalaze u blizini ukrajinske granice u Rusiji i Bjelorusiji, kao i na anektiranom Krimu. Pakete koje su navodno slali ruski vojnici često su identificirani po težini, pri čemu je svaki paket obično nekoliko puta veći od prosječne pošiljke.

Analizirajući videosnimku s kontrolne točke SDEK-a u ruskom pograničnom gradu Valuyki, Mediazona je utvrdila da su vojnici kući slali predmete uključujući tenisice, konzerviranu hranu, televizore, automobilske gume, pa čak i šatore.

Dana 29. travnja, neidentificirani ruski časnik je navodno poslao vojni dron Orlan-10, vjerojatno ukraden iz njegove vlastite vojske.

Mediazona je otkrila da je najveći broj paketa poslan između kraja ožujka i početka travnja — odmah nakon što su ruske trupe napustile svoje položaje u sjevernoj Ukrajini i u blizini glavnog grada Kijeva. Samo 4. travnja vojnici su poslali 4 tone paketa za koje se vjeruje da su puni opljačkane robe.

Grad Urga u sibirskoj rudarskoj regiji Kemerovo primio je najveći broj paketa, ukupne težine 5,8 tona. Mediazona je veliki broj isporuka povezala sa 74. motoriziranom brigadom sa sjedištem u Urgi, koja je bila raspoređena u ukrajinskim gradovima Bucha, Hostomel i Irpin gdje su se dogodila masovna zvjerstva ruske vojske.

Drugi ruski gradovi za koje je Mediazona utvrdila da primaju veliki broj opljačkanih predmeta uključuju grad Čebarkul u regiji Čeljabinsk, Kyzyl, glavni grad Republike Tyva; i de-facto glavni grad Sibira, Novosibirsk.

Previous articleTorcida pjevala ‘Ubij Riječana’. Armada s broda raketirala navijače Hajduka!
Next articleTomić iznenadio sa sastavom!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here