Home Biznis Ryanair putnicima neće tražiti dokaz o cijepljenju!

Ryanair putnicima neće tražiti dokaz o cijepljenju!

873
0

Irish Times izvjestio je kako zrakoplovna tvrtka Rayanair neće slijediti primjer Qantasa tražeći od putnika da dokažu da su cijepljeni protiv Covid-19.

Pozivajući se na jamstva EU za slobodu kretanja, Ryanair je objavio kako unutar Unije neće biti potreban certifikat o cjepivu te da bi ograničenje karantene moglo biti ukinuto do proljeća sljedeće godine.

“Prema sustavu EU-a za slobodno kretanje, vjerujemo da će ograničenje karantene biti uklonjeno na proljeće 2021. godine, nakon što učinkovita cjepiva postanu dostupna za zaštitu visoko rizičnih skupina od Covid-19”, rekla je glasnogovornica za Irish Times.

EasyJet je također potvrdio novinama da ne planira zahtijevati dokaz o cijepljenju, a Aer Lingus ne očekuje odgovor.

Izvršni direktor Qantasa Alan Joyce prvi je šef zrakoplovne tvrtke koji je najavio da će njegova tvrtka tražiti dokaz o cijepljenju protiv Covid-19 od putnika, osim na unutarnjim letovima, te da očekuje da će i ostale zrakoplovne tvrtke slijediti njihov primjer.

“Mijenjamo naše uvjete i odredbe kako bismo međunarodnim putnicima rekli da ćemo tražiti cijepljenje ljudi prije nego što uđu u zrakoplov”, rekao je Joyce.

Razni komentatori predložili su da cjepivo Covid-19 postane obvezno za putovanja, a profesor Trinityja Luke O’Neill je bio među onima koji su predložili da osobe koje odbiju cjepivo mogu biti “izuzete” od zračnih prijevoznika i trajektnih službi.

Obraćajući se onome što je nazvao “kolebljivošću cjepiva” među ljudima koji se boje nuspojava od injekcije, O’Neill je rekao RTÉ Ireland da će se morati cijepiti 70% populacije “kako bi bili sigurni da možemo pobijediti ovaj virus”.

“57% je reklo da bi to prihvatili … mislim da s ovim moramo biti pametni. Cjepivo je novo i bit će tjeskobe, znate …

„Radit ćemo što i prije: nećemo činiti ništa protiv zakona, nećemo isključivati ljude”, zaključio je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here