Home Vijesti ​S 2,38 promila alkohola izazvao prometnu nesreću u Lovranu, u Matuljima teško...

​S 2,38 promila alkohola izazvao prometnu nesreću u Lovranu, u Matuljima teško ozlijeđen biciklist

258
0
lisi

Policija je i prošlog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te pri tome zabilježila sveukupno 251 prometni prekršaj.

Od tog broja je 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekoračenja brzine, 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te pet prekršaja nepropisnog korištenje mobitela u vožnji. Osim navedenih, zabilježeni su i tri prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom i jedan prekršaj vožnje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, kao i 169 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 170 km/h evidentirana je u petak, 21. srpnja u 8.32 sati na autocesti A6 u blizini čvora Vrbovsko. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 2,38 promila izmjerena je 42-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Nesreća se dogodila jučer, 23. srpnja oko 2.15 sati na području Lovrana, dok je upravljao osobnim vozilom, požeških registracijskih oznaka.

Zbog počinjenog prekršaja protiv vozača je podnesen optužni prijedlog, suklado Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 1320 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Od 192 alkoholizirana vozača, 11 ih je zatečeno pod utjecajem alkohola. Njih šest je bilo s koncentracijom 1,5 g/kg i više, četvero ih je evidentirano s 1,1-1,5 g/kg, dok je jedan bio s koncentracijom do 0,50 g/kg.

Inače, tijekom vikenda zabilježeno je i 40 prometnih nesreća u kojima je šest osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Izdvajamo nesreću koja se dogodila u subotu, 22. srpnja oko 14 sati u Matuljima, u kojoj je teško ozlijeđen 43-godišnji biciklist, hrvatski državljanin.

Nesreća se dogodila na raskršću ulica Cesta dalmatinskih brigada i 43. istarske divizije, kada 67-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka, nije propustio vozila pri skretanju ulijevo pa je tako udario u biciklistu i odbacio ga na tlo na udaljenosti od više metara.
Ozlijeđenom 43-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške tjelesne ozlijede.

Zbog izazivanja prometne nesreće nad 67-godišnjim vozačem je provedeno kriminalističko istraživanje i bit će sankcioniran prema važećim zakonskim propisima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here