Home Mozaik Sada je je jasno zašto je Matej bio dezorijentiran: Bivši inspektor objašnjava...

Sada je je jasno zašto je Matej bio dezorijentiran: Bivši inspektor objašnjava Periševo ponašanje nakon što je napustio Gotik

212
0

Lambe Đorelijevski, bivši inspektor Uprave za droge beogradske policije, objašnjava da je djelovanje amfetamina uzrok dezorijentiranog ponašanja Splićanina Mateja Periša u noći kada je nestao, 30. prosinca prošle godine.

Snimka video nadzora koja se pojavila tijekom potrage za pokojnim Matejem Perišom pokazala je kako on, samo u majici, trči beogradskim ulicama, ali i trenutak kada se spušta niz stepenice koje vode prema Savi. Njegovo tijelo pronađeno je nekoliko mjeseci kasnije, 18. svibnja u Dunavu, kod Ade Huje. Danas su objavljeni rezultati obdukcije koji su pokazali da je Matej u tijelu imao amfetamin ili kako ga na ulici nazivaju “speed”, ali i alkohol. U kosi su mu pronađeni tragovi kokaina koji je prethodno konzumirao.

Iako su postojale razne teorije da je nesretni mladić nekome pobjegao, do te mjere da je nekome trčao u susret, sve te tvrdnje opovrgnute su nalazima obdukcije. Prema riječima Lambea Đoreljievskog, visoka koncentracija amfetamina u tijelu sve objašnjava.

“Imao je preveliku brzinu i to je promijenilo njegovo ponašanje. Činjenica da je pio samo je usporila djelovanje narkotika, no na snimci se vidi da je dezorijentiran i da se ne kontrolira u potpunosti. To objašnjava njegov silazak na rijeku, čega, moguće, nije ni bio svjestan”, objašnjava za Novu umirovljeni inspektor Odjela za droge beogradske policije.

Prema njegovim riječima, da se radi o velikoj količini amfetamina, pitanje je bi li nesretni turist preživio i da nije ušao u Savu koja je te prosinačke noći bila hladna i nabujala, a nosila je puno otpada, granja i panjevi.

“Puls mu se ubrzava, moguće je da bi mu srce kucalo tako brzo da bi u jednom trenutku prestalo. Ovaj tragični događaj samo pokazuje koliko droga može biti smrtonosna, a to što sam sportaš nije mu moglo pomoći, naprotiv”, objašnjava iskusni policajac.

Time se može objasniti čudno ponašanje Matejevih prijatelja, koji su vjerojatno također konzumirali narkotike, ali su to pokušavali sakriti.

Previous articleMilanovićev ured: Kasnila je premijerka Finske, a ne predsjednik!
Next articleHrvatska remizirala s olimpijskim pobjednicima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here