Home Sport Šahovsko Prvenstvo Mediterana u Rijeci

Šahovsko Prvenstvo Mediterana u Rijeci

1170
0

Šahovski život u gradu na Rječini i dalje buja, nakon »Mediterana 2017« i »Cvijeta Mediterana«, Zatvorenog i Brzopoteznog PH, Rijeka će bogatu organizaciju šahovskih priredbi upotpuniti i Prvenstvom Mediterana od 11. do 19. rujna ove godine. Očekuje se nastup 50 igrača iz 20 zemalja Mediterana, od čega će njih deset biti velemajstori.
– Riječ je o 7. Prvenstvu Mediterana na kojem će sudjelovati i najbolji riječki igrači Cvitan, Bosiočić, Dorić, Jovanić… Zanimljivo Rijeka je prije dvije godine već imala najboljeg šahistu na Mediteranu kada je u Tunisu slavio Darko Dorić – istaknuo je na prigodnoj press konferenciji Srđan Zelenika, tajnik ŠK »Rijeka«, koji će uz Grad Rijeku biti domaćin priredbe.
– Ovo je priznanje ŠK »Rijeka«, ali i svim riječkim šahistima – ustvrdio je gradonačelnik Vojko Obersnel. – Ujedno, domaćinstvo je rezultat kontinuiranog ulaganja u šah. Riječki šah je poznat i priznat u Europi, a ovo je na nekin način i kruna naših nastojanja u popularizaciji šahovske igre. Dobra je to i prigoda za daljnju promociju našeg grada.
Značaj priredbe apostrofirao je i prvi čovjek kluba Damir Vrhovnik.
– ŠK »Rijeka« želi biti veliki klub, a uz rezultate u različitim konkurencijama za to je bitna i organizacija velikih priredbi. Prije dvije godine počeli smo s vrlo dobro prihvaćenim openom »Mediteran 2017«, imamo jake pojedinačne i ženske turnire. Ovim želimo pokazati da je Rijeka mediteranski grad, a podržavamo i ideju o mediteranskoj uniji te simbolično projekt MIR-a. Uz to, želimo jednu jaču europsku šahovsku priredbu. Nalazimo se blizu toga, što bi samo značilo organizacijski kontinuitet – rekao je Vrhovnik. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here