Home Sport Salčinovićev projektil odveo Rijeku u četvrtfinale Kupa

Salčinovićev projektil odveo Rijeku u četvrtfinale Kupa

573
0

Pod sitnom kišicom koja je neumoljivo padala pod stijenama na Kantridi odigrana je utakmica 1/8 finala Kupa Hrvatske u kojoj su domaćini savladali Zaprešićane rezultatom 1:0. Utakmicu je eurogolom riješio u 59′ Fenan Salčinović preciznim udarcem sa otprilike 20m. Sastav koji je na teren poslao trener Ivo Ištuk nije najavljivao napadačku igru jer je momčad bila bez klasičnih špica, tj. u napadu ispred trojice veznjaka postavio je Guttireza, Križmana i Salčinovića. Iako su Riječani pokušavali ugroziti goste, svi su napadi završavali odprilike na 20m od gola. Bezidejna ekipa igrala je 60′ neku igru koja je sličila na nogomet ali više od nekoliko dodavanja nije uspjela realizirati ništa konkretno.

Nakon utakmice protiv Splita u kojoj je (stalno kritizirani) Križman izgledao probuđen danas je opet bio uspavan i bezidejan na poziciji koja mu nikako ne odgovara. Po danas viđenom na kantridi najozbiljniji i najborbeniji je bio najmlađi igrač na terenu Mato Miloš. Brzina kretanja, smisleno dodavanje, stalna kretnja po terenu u trenucima je zbunjivala protivnike ali bez suradnje ostalih sam nije uspjevao ništa napraviti.

Nakon pogotka domaćini zatvaraju igru i time daju šansu gostima koji u tri navrata 64′, 73′, 80′ umalo poravnavaju rezultat. Srećom najizgledniju priliku gostiju sprečava stativa od koje se lopta odbija nakon odarca glavom Šarića. Ostatak utakmice napotrebno je komentirati. Jedino važno u ovom trenutku je da je momčad Rijeke uspjela u naumu i kvalificirala se u ¼ finale, a koga će tamo dočekati i hoće li proći dalje pitanje je koje će si šef Ištuk postavljati tijekom treninga u kojima ga čeka puno posla želi li plasman u dalje natjecanje. (L.Slama)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here