Home Sport San Siro se ruši: Novi stadion bit će puno manji i koštat...

San Siro se ruši: Novi stadion bit će puno manji i koštat će milijardu eura

347
0

Milan i Inter ubrzali su proceduru oko dobivanja svih potrebnih dozvola za početak izgradnje novog stadiona, piše La Gazzetta dello Sport. Milanski klubovi žele se useliti u novi dom na početku sezone 2027./2028., ali se projekt izgradnje milijardu eura vrijednog stadiona mijenja.

Arhitektonska kuća Populous je prije skoro godinu dana predložila dizajn novog stadiona koji je nazvala Katedrala. Prema toj studiji, novi stadion bio bi pravokutnog oblika i potpuno inspiriran katedralom Duomo u centru grada. No milanske gradske vlasti smatraju da takav projekt jednostavno zauzima previše prostora, odnosno zelenih površina, te je naredio dizajnerima da promjene projekt u stadion ovalnog oblika.

Novi stadion imat će između 60 i 65 tisuća mjesta, što je za gotovo 15.000 mjesta manje od San Sira, koji će biti srušen po cijeni od 50 milijuna eura i na njegovom će mjestu niknuti neboder od 30 katova sa šoping-centrom.

No iako se gradnja namjerava započeti u proljeće 2024. godine, gradske vlasti još nisu odlučile gdje će se novi stadion graditi. Jedna moguća lokacija je San Siro, u kojem se nalazi i aktualni stadion, a druga je četvrt Sesto San Giovanni, koja se nalazi sjeveroistočno od San Sira.

“Ne želimo da se na novom stadionu igra pred djelomično praznim tribinama. I Inter i Milan su se mučili da održe prosječnu posjećenost iznad 70.000 gledatelja, pa je logičnije da novi stadion bude ekonomičniji”, rekao je na javnoj debati Milanov savjetnik Giuseppe Bonomi.

Inter je na utakmici 1. kola ovosezonske Lige prvaka na San Siru gledao samo 58.951 gledatelj, dok je Milanov susret s Dinamom gledao 61.341 navijač. Oba milanska kluba nešto su gledanija u talijanskom prvenstvu, ali premalo da bi se gradio stadion kapaciteta sadašnjeg San Sira.

Previous articleHoće li Putin baciti nuklearnu bombu i što bi u tom slučaju napravio zapad?
Next articlePutinov čovjek održao zabrinut monolog: Od Harkiva nema ofenzive, Zapad nam se ruga (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here