Home Mozaik Sarajlija kupio auto od starice i našao kuvertu punu novaca u prtljažniku;...

Sarajlija kupio auto od starice i našao kuvertu punu novaca u prtljažniku; priča ima tužnu pozadinu

166
0

U prtljažniku automobila koji je kupio pronašao je kuvertu s novcem. Odlučio ga je vratiti, a onda je saznao tužnu priču čemu je novac bio namijenjen.

Halil Smajić iz Sarajeva prije nekoliko dana pronašao je kuvertu u kojoj je bilo 3.300 KM, odnosno oko 1.690 eura, te je novac vratio vlasnici – starici od koje je dan ranije kupio Golf 2. Naime, novac je pronašao u prtljažnik starog automobila, piše Preporod..info.

“Preko poznanika sam čuo da jedna baka iz Dobrinje prodaje mužev auto kojeg je preselio prije četiri godine (umro je, op. a.). Rekao mi je da ta žena prodaje auto jer joj treba novac. Iako Taj auto mi nije trebao, ja sam ga kupio, izašao sam mu u susret da joj pomognem, jer ona nije koristila vozilo”, rekao je Halil i dodao da joj je dao više novca od dogovorene cijene.

Kod kuće je pregledao stari auto da vidi treba li ga popraviti, a onda je u prtljažniku pronašao novac.

“Kada sam podigao goblen, supruga je vidjela kutiju, a ispod kutije koju smo podigli ispala je koverta. Otvorio sam je, bila je puna novca. Izbrojao sam, ukupno 3.300 KM. Nisam razmišljao trenutak šta da radim, jer to je moje, ne treba ga hakirati”, naglasio je Smajić koji je odmah otišao pozvati vlasnika.

No, kako nije mogao s njom stupiti u kontakt, nazvao je poznanika preko kojeg je saznao za njezinu situaciju.

“Rekao sam prijatelju što sam pronašao. Rekao mi je: ‘Halile, našao si, radi s tim što hoćeš’. Rekla sam mu da novac pripada mojoj baki i da je pokuša nazvati i javiti joj. što se dogodilo. Rekao mi je da joj je muž bolestan, da skupljaju taj novac za dženazu. Kad mu se muž preselio, nije mogla naći taj novac. Gledala je po kući i na kraju odustala”, objasnio je.

Sutradan je Halil ipak uspio stupiti u kontakt sa ženom.

“Dok smo razgovarale telefonom, ona je plakala i zahvaljivala mi se. Kad sam s mužem otišla da joj ga poklonim, skuhala nam je kavu, opet se rasplakala i zahvalila. Njene su suze, ali i sreća, najveće nagrada za mene“, kaže Smajić.

Previous articleVozila se u gradskom prijevozu i svi su gledali u njezine grudi VIDEO
Next articleBeba umrla od amebe koja jede mozak: Igrala se ovdje i tu se zarazila, roditelji neutješni (foto)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here