Vijesti

SDP, Burić i AM-ŽZ protiv pojeftinjenja komunalne naknade

SDP, Burić i AM-ŽZ protiv pojeftinjenja komunalne naknade

foto: rijeka.hr

Nakon promjene na čelu Gradskog vijeća i izglasavanja kredita kojim će Grad Rijeka podmirivati svoj dio obaveza vezan uz sredstva dobivena iz fondova za projekt EPK i energetsku obnovu škola, vrtića i muzeja na dnevnom redu našao se prijedlog Danka Švorinića, podržan od vijećnika kluba Most-Ri-Kukuljan o smanjenju komunalne naknade.

Prema Švorinićevom prijedlogu smanjila bi se vrijednost obračunskog boda za 9 posto čime bi se linearno smanjili računi i građanima i poduzetnicima.
– Ne bježimo od toga da će grad na račun ovoga uprihodovati 9 milijuna kuna manje ali svima je jasno da su postojeći razvojni modeli pumpanja javne potrošnje, bez obzira mogu li ih podnijeti naši sugrađani i poduzetnici, potrošeni i na razini grada i države. Bez obzira prošao ovaj prijedlog ili ne, morat ćemo se kad-tad okrenuti racionalizaciji troškova i smanjenju nameta i na razini grada i države.

U raspravi ga je podržala članica kluba Petra Mandić (Most) koja je istaknula da su na istoj sjednici po dijelu pitanja imali suprotne stavove ali se u ovome u potpunosti slažu.

Iako se očekivalo da će i na ovom prijedlogu Obersnela spašavati Burić, to nije bilo potrebno budući da je sa sjednice otišao Kristijan Staničić (HDZ) pa je za izglasavanje nedostajao jedan glas. Burić je ipak za svaki slučaj Švorinićev prijedlog proglasio populističkim i najavio da ga neće podržati ali onda su se protivnicima smanjenja računa neočekivano i bez objašnjenja pridružili i vijećnici Akcije mladih i Živog zida. Tako su za Švorinićev prijedlog ruke dignuli vijećnici Liste za Rijeku, Mosta, Kukuljan i HDZ. Protiv je bila SDP koalicija, Burić, AM i Živi zid, a suzdržani HNS.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Krk i Rijeka danas najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.