Vijesti

Čordašev: U Gradskom vijeću više preleta od prebjega preko Berlinskog zida!

Čordašev: U Gradskom vijeću više preleta od prebjega preko Berlinskog zida!

Arhivska fotografija

Bivši predsjednik Gradskog vijeća Rijeke Tihomir Čordašev (Akcija mladih), smijenjen na jučerašnjoj sjednici u petak je rekao da mu je na neki način i drago što je smijenjen, jer, kako je istaknuo, ne bi ni želio biti predsjednik takvog vijeća, a na toj je sjednici po njemu, “bilo više preleta vijećnika na drugu stranu, nego što je bilo prebjega preko Berlinskog zida”.

Čordašev je rekao da je vijeće počelo kao politički eksperiment u Rijeci, kohabitacija gradonačelnika Vojka Obersnela (SDP) i Gradskog vijeća, u kojem većinu nisu imali predstavnici koalicije predvođene SDP-om, te pokušaja suradnje oporbe i vlasti, koji je na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak “neslavno propao”.

“Na sjednici je bilo više preleta vijećnika na drugu stranu, nego što je bilo prebjega preko Berlinskog zida” rekao je Čordašev. “Ne može se glasovati za prijedloge vlasti i u isto vrijeme biti oporba. Morate biti principijelni, makar trpjeli političku štetu”, rekao je.

Ocijenio je da su novi izbori jedino rješenje te da su mnogi koji su na jučerašnjoj sjednici prihvatili izbor novog predsjednika Gradskog vijeća, time stali uz vlast, a u predizbornoj kampanji bili su oštro protiv SDP-ove i Obersnelove politike u Rijeci.

Na konferenciji za novinstvo je govorila i Jelena Horvat, županijska vijećnica Živog zida, ocijenivši da su Živi zid i Akcija mladih jedina oporba u gradu. Cilj jučerašnje sjednice Gradskog vijeća bio je destablizirati oporbu, rekla je.

Na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak Tihomir Čordašev je smijenjen glasovima koalicije koju predvodi SDP, glasovima vijećnika HNS-a i vijećnika stranke Bura Hrvoja Burića, a za novog predsjednika je imenovan Andrej Poropat (HNS). Za njegov izbor glasovali su SDP-ova koalicija, HNS, Lista za Rijeku i Zvonimir Peranić (Most).

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Nove inicijative novog omišaljskog rukovodstva Liste za Rijeku: Omišalj treba kupališnu žičaru

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.