Home Vijesti Šef Wagnera nahvalio Zelenskog: On je snažan lider

Šef Wagnera nahvalio Zelenskog: On je snažan lider

164
0

Osnivač ruske privatne vojne kompanije Wagner i bliski saveznik Vladimira Putina, Jevgenij Prigožin, danas je nahvalio ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog opisavši ga kao “snažnog i samouvjerenog lidera kojeg se ne smije podcijeniti”.

Današnji Prigožinovi komentari još jednom naglašavaju njegov sve vidljiviji javni profil, ali i protivljenje službenoj propagandi Kremlja, navodi Sky News.

“Iako je predsjednik zemlje koja je trenutno neprijateljski raspoložena prema Rusiji, Zelenski je snažan, samouvjeren, pragmatičan i dobar čovjek”, objavio je Prigožin u izjavi koju je na društvenoj mreži Vkontakte objavila služba za odnose s javnošću njegove catering tvrtke Concord.

“Ne podcjenjujte ga”, dodao je Prigožin.

Ruska politička analitičarka Tatjana Stanovaja rekla je da je “zanimljiva” činjenica da Prigožin iznosi stavove koji su suprotni stavovima Vladimira Putina, a koje se drugi ljudi u ruskoj vladajućoj eliti ne usude iznijeti u javnost.

Nije to prvi put da je Prigožin u javnost izašao sa stavovima koji odskaču od službene linije Kremlja. U posljednjim tjednima je zajedno s čečenskim liderom Ramzanom Kadirovom ismijavao učinak ruskih generala u Ukrajini.

Prošlog mjeseca prvi put je javno potvrdio da je osnovao Wagner, privatnu vojnu kompaniju koja je ratovala za Putinove interese u Siriji, Africi i Ukrajini. SAD i EU su davno uveli sankcije Prigožinu zbog aktivnosti Wagnera.

No, analitičarka Stanovaja ne smatra da Prigožin pokušava doći do formalne pozicije moći: “Mislim da je to za njega više ‘poslovni projekt’ koji pokušava ‘prodati’ Putinu kako bi se još više povezao s Kremljem.”

Previous articleItalijom marširaju fašisti, a Meloni zabranjuje rave partije!
Next articleOdčepite sudoper deterdžentom: Ovaj trik će vas oboriti s nogu! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here