Home Mozaik Serijski ubojica natječe se na TV kvizu VIDEO

Serijski ubojica natječe se na TV kvizu VIDEO

120
0
ubojica1

Sudjelovao je na TV kvizu dok ga je policija lovila kao serijskog ubojicu. Ubio je i silovao desetke ljudi. Ovo je nevjerojatna priča o Françoisu Veroveu, francuskom kriminalcu traženom zbog ubojstva i silovanja. 2019. je sudjelovao u programu Tout le monde veut pendre sa place (Svatko želi zauzeti njegovo mjesto), popularnom nagradnom kvizu koji se emitira u Francuskoj.

Tražen zbog 4 ubojstva i 6 silovanja između 1986. i 1994.

Godinama je bivši policajac François Vérove svima bio poznat kao “Le Grele” (“Bogavi”). Serijski ubojica odgovoran je za najmanje četiri ubojstva i šest silovanja koja su se dogodila u Francuskoj između 1986. i 1994. U listopadu 2021. trebao se podvrgnuti DNK testu koji je zatražio sudac, no dan prije toga je počinio samoubojstvo. Na ispitivanje je pozvano 750 žandara koji su u vrijeme događaja bili na dužnosti na području Pariza. Ali tog jutra, François Vérove, 59, nije se pojavio.

Oduzeo si je život 2021.

Beživotno tijelo muškarca pronađeno je u stanu u blizini Montpelliera. Bivši policajac ostavio je supruzi poruku. U njoj je pisalo “u sebi sam nosio ludi bijes koji me je učinio kriminalcem”. I dodao: “Bilo je trenutaka kada nisam mogao izdržati i tako sam morao uništiti, ocrniti i ubiti neke nedužne ljude.”

Ležeran pred kamerama

Tijekom emisije muškarac, koji je u svakodnevnom životu bio policajac, pred kamerama se pokazao potpuno opuštenim. Smijao se i šalio s voditeljicom. Nikada se nije trudio skrivati ​​svoj identitet. Ipak su vlasti sumnjale u njega, s obzirom na to da se u nekim slučajevima ubojica kvalificirao kao policajac. Vijest o njegovom prisustvu na TV-u prenio je francuski časopis Marianne news.

Serijski ubojica se skrivao 35 godina

Tada se potvrđuje kako se ovaj nemilosrdni ubojica, oženjen i otac dvoje djece, uspio uspješno “skrivati” 35 godina. A mnogi se u Francuskoj sada pitaju zašto je vlastima trebalo toliko dugo da ga uhvate, unatoč dobrom opisu ‘čudovišta’ i jakim sumnjama da je pripadao policiji.

Nadimak Bogavi

Višestruki ubojica dobio je nadimak “Bogavi” nakon svirepog ubojstva i silovanja 11-godišnje Cecile Bloch 1986. godine. Tada je objavljen identitet serijskog ubojice na kojem je istaknuto njegovo lice obilježeno aknama. Ali “Le Grele” se također tražio za ubojstva 38-godišnjeg Gillesa Politija i Njemice au pair Irmgard Mueller 1987. godine, koja je radila u njegovoj kući. Kao i za ubojstvo 19-godišnje Karine Leroy 1994. godine. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here