Vijesti

Šest osoba lakše ozlijeđeno u prometni nesrećama prošlog tjedna

Šest osoba lakše ozlijeđeno u prometni nesrećama prošlog tjedna

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježene su 23 prometne nesreće, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno.

U noći 10. studenoga na području mjesta Dražice pored Jelenja dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao 61-godišnji vozač kombi vozila, čakovečkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,56 g/kg te vozilom udario u betonski stup električnog voda, a zatim u nastavku vožnje i u betonski rub.

Pod utjecajem alkohola od 2,13 g/kg oko ponoći 10. studenoga na području Škurinja u Rijeci zaustavljen je 34-godišnji vozač osobnog vozila, koji je zbog opasnosti od daljnjeg ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama zadržan u službenim prostorijama policije. Zadržan je i 29-godišnjak, koji je oko 23 sata iste večeri zatečen na području Viškova, gdje je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg. Provjerom je utvrđeno kako vozilom upravlja unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije, kako sa sobom nema i ne zna gdje mu je vozačka dozvola te da mu je vozačku dozvolu potrebno oduzeti zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled.

Nadalje, tijekom 11. studenoga na području Matulja u dva navrata su zatečene osobe koje su upravljale vozilima prije stjecanja prava na upravljanje vozilom „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola. Prvi je oko 10.25 sati zaustavljen 23-godišnjak, kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 0,90 g/kg, dok je oko 15.40 sati zaustavljen 24-godišnjak s koncentracijom alkohola od 1,56 g/kg.

U noći 12. studenoga na području Omišlja policija je u prometu zatekla te u službenim prostorijama policije zadržala 38-godišnjaka koji je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 2,01 g/kg. Prilikom postupanja spomenuti je vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike radi čega je prekršajno prijavljen temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također, noćas na području Zameta u Rijeci 43-godišnji vozač osobnog vozila nije se zaustavio na znak policije za zaustavljanje već je nastavio vožnju do Podvežice i dalje se uporno oglašujući o znakove policije za zaustavljanje. Spomenutom je u ovom događaju utvrđeno više prometnih prekršaja: ne postupanje po znaku i naredbi policije, prolazak za vrijeme upaljenog crvenog svjetla na semaforu, vožnja u zabranjenom, odnosnom suprotnom smjeru i upravljanje vozilom za vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije te je zadržan u službenim prostorijama policije.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Krk i Rijeka danas najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.