Vijesti

Šest osoba lakše ozlijeđeno u prometni nesrećama prošlog tjedna

Šest osoba lakše ozlijeđeno u prometni nesrećama prošlog tjedna

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježene su 23 prometne nesreće, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno.

U noći 10. studenoga na području mjesta Dražice pored Jelenja dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao 61-godišnji vozač kombi vozila, čakovečkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,56 g/kg te vozilom udario u betonski stup električnog voda, a zatim u nastavku vožnje i u betonski rub.

Pod utjecajem alkohola od 2,13 g/kg oko ponoći 10. studenoga na području Škurinja u Rijeci zaustavljen je 34-godišnji vozač osobnog vozila, koji je zbog opasnosti od daljnjeg ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama zadržan u službenim prostorijama policije. Zadržan je i 29-godišnjak, koji je oko 23 sata iste večeri zatečen na području Viškova, gdje je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg. Provjerom je utvrđeno kako vozilom upravlja unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije, kako sa sobom nema i ne zna gdje mu je vozačka dozvola te da mu je vozačku dozvolu potrebno oduzeti zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled.

Nadalje, tijekom 11. studenoga na području Matulja u dva navrata su zatečene osobe koje su upravljale vozilima prije stjecanja prava na upravljanje vozilom „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola. Prvi je oko 10.25 sati zaustavljen 23-godišnjak, kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 0,90 g/kg, dok je oko 15.40 sati zaustavljen 24-godišnjak s koncentracijom alkohola od 1,56 g/kg.

U noći 12. studenoga na području Omišlja policija je u prometu zatekla te u službenim prostorijama policije zadržala 38-godišnjaka koji je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 2,01 g/kg. Prilikom postupanja spomenuti je vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike radi čega je prekršajno prijavljen temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također, noćas na području Zameta u Rijeci 43-godišnji vozač osobnog vozila nije se zaustavio na znak policije za zaustavljanje već je nastavio vožnju do Podvežice i dalje se uporno oglašujući o znakove policije za zaustavljanje. Spomenutom je u ovom događaju utvrđeno više prometnih prekršaja: ne postupanje po znaku i naredbi policije, prolazak za vrijeme upaljenog crvenog svjetla na semaforu, vožnja u zabranjenom, odnosnom suprotnom smjeru i upravljanje vozilom za vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije te je zadržan u službenim prostorijama policije.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Spitzenkandidat socijaldemokrata posjetio Rijeku

spMay 19, 2019

Politico: HDZ 5, SDP 3, ŽZ 1, Amst 1, Most 1

spMay 19, 2019

Prometna nesreća pored željezničkog kolodvora

spMay 19, 2019

Vedrana Rudan: Hod zakurac!

spMay 18, 2019

Darijo Vasilić novi stari predsjednik Primorsko goranskog saveza

spMay 18, 2019

FOTO/VIDEO: Hodao istok i zapad, a policija ‘riješila’ kontraprosvjed!

spMay 18, 2019

Morana Jokić predstavila svoj program za EU parlament

spMay 17, 2019

Horvat smatra da će i 3.maj u kontinuitetu otići u stečaj

spMay 17, 2019

FOTO: Rijeka jutro dočekala prešarana mrzilačkim grafitima

spMay 17, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.