Home Mozaik Šestogodišnji dječak rasplakao veterinara objašnjenjem zašto psi žive kraće od ljudi

Šestogodišnji dječak rasplakao veterinara objašnjenjem zašto psi žive kraće od ljudi

166
0

Šestogodišnji Shane ganuo je veterinara do suza nakon što mu je objasnio zašto misli da psi žive kraće u usporedbi s ljudima. Dječak je prisustvovao veterinarskom pregledu s roditeljima Ronom i Lisom nakon što se njihov 10-godišnji irski vučji hrt Belker počeo čudno ponašati. Iako se obitelj nadala čudu, na kraju su doznali da njihov pas zapravo umire od raka, donosi Mirror.

”Rekao sam im da, nažalost, ne možemo ništa više učiniti za Belkera i ponudio im da izvedem postupak eutanazije”, rekao je veterinar prisjećajući se tog događaja. No ono što ga je ostavilo bez riječi bila je izjava dječaka, koji je pokušao objasniti zašto psi žive kraće od ljudi.

”Dok smo se dogovarali oko postupka, njegovi roditelji rekli su mi da bi voljeli da i njihov sin u tom trenutku bude s nama. Mislili su da bi Shane mogao nešto naučiti iz tog iskustva. Prilikom provođenja postupka pitao sam se razumije li Shane što se događa jer je mi djelovao tako začuđujuće smireno.

U roku od nekoliko minuta Belker je mirno napustio ovaj svijet, a činilo se da je dječak bez ikakvih poteškoća i zabune prihvatio ono što mu se dogodilo. Sjedili smo zajedno neko vrijeme nakon Belkerove smrti razgovarajući o tužnoj činjenici da su životinjski životi kraći od ljudskih.

Shane, koji nas je samo tiho slušao, odjednom je rekao: ‘Znam zašto. Zaprepašteni, svi smo se okrenuli njemu. Ono što je izašlo iz njegovih usta me zaprepastilo. Nikad nisam čuo utješnije objašnjenje.

‘Ljudi se rađaju kako bi mogli naučiti kako živjeti dobar život – da osjećaju samo ljubav i zahvalnost prema drugima, zar ne? Pa, psi već znaju kako to učiniti tako da ne moraju ostati na Zemlji toliko dugo kao ljudi”’, ispričao je veterinar. Dječakove riječi postale su viralni hit na Redditu i donijele utjehu svima koji se teško nose s gubitkom kućnog ljubimca.

“Moj pas ima 19 godina i vjerojatno ćemo ga uskoro morati uspavati. On već zna voljeti sve i biti ljubazan, naučio je to prije mnogo godina, ali mislim da je ostao toliko dugo sa mnom da se ne bih morala nositi s njegovom smrću”, napisala je jedna korisnica Reddita.

”Morao sam se oprostiti od svojeg najboljeg prijatelja prošlog tjedna i objašnjenje ovog dječaka donijelo mi je toliko utjehe”, dodao je drugi.

Previous articleMilanović: Neću odobriti obuku Ukrajinaca u Hrvatskoj
Next articleFOTO: HGSS u protekla dva dana intervenirao 9 puta, od toga 5 puta tražeći sakupljače jesenskih plodova

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here