Home Sport Sharbini čeka Ježićev blagoslov

Sharbini čeka Ježićev blagoslov

1433
2

Nakon što je u Dinamo doveo Calella, te dogovorio sve detalje sa Slepičkom i Sivonjićem, Zdravko Mamić tek bi idućih dana mogao staviti najvredniji božićni poklon pod bor Marijana Vlaka. Prema informacijama koje dolaze s Kantride, Anas Sharbini nikada nije bio bliži Maksimiru. Čeka se samo blagoslov Roberta Ježića, bivšeg predsjednika Rijeke.

– Sve tri strane načelno su pristale na transfer. Dinamo je od prije pokazivao želju za Sharbinijem, koji, pak, ne bi imao ništa protiv. I čelnici Rijeke svjesni su da se ovakva prilika ne propušta s obzirom da je cijena ove jeseni znatno pala. A i blagajna je prazna – rekao nam je u četvrtak izvor blizak Kantridi.

Odgovor na pitanje zašto transfer nije ugledao svjetlo dana, iako su svi relevantni čimbenici kimnuli glavom u znak pristanka, ne leži u međusobnom nadmudrivanju oko odštete kako je to provlačeno kroz medije ovih dana. Skloniji smo vjerovati tezi kako će rasplet transfera prije svega ovisiti o blagoslovu Roberta Ježića. Iako je naftni, a odnedavno i medijski magnat prepustio čelno mjesto kluba Ivanu Vanji Frančiškoviću, javna je tajna kako je Ježić osoba bez čijeg se suglasnosti u klubu ne može ostvariti ni jedan veliki potez. Prodaja Sharbinija školski je primjer upravo ‘velikih poteza’.

Mamić i Ježić gledaju se “preko nišana” zbog incidenta 2006. godine na Maksimiru, kada je Mamić izvrijeđao delegaciju s Kantride te se fizički obračunao s Nikolom Mandekićem, šefom riječke POA-e. Odgovor je stigao vrlo brzo pa su na idućoj utakmici u Rijeci zabranili Mamiću ulaz u VIP prostorije kluba te je ovaj gledao utakmicu s gostujućim navijačima. Priča o zanimanju Dinama za mladog veznjaka nije novost. Na ljeto je Dinamo ponudio tri milijuna eura, tri igrača i određeni postotak od Sharbinijeve prodaje u inozemstvo. Riječani su tada odbili primamljivu ponudu nadajući se kako će cijena rasti. Ipak, loš plasman Rijeke imao je za rezultat upravo suprotno i na Kantridi su svjesni kako će svako daljnje otezanje sa Sharbinijevom prodajom za epilog imati bitno manju cijenu od očekivane.

Osim loših relacija Mamić-Ježić, rasplet transfera u mnogome će ovisiti o potiskivanju razno-raznih taština. Braća Sharbini svojedobno su bili pod skrbništvom Mamićeve menadžerske agencije, ali ta suradnja je nakon nekog vremena raskinuta. Zamislite kako će se osjećati Mamić kada će, u slučaju dogovora klubova, morati “masno” platiti ono što je mogao imati praktički besplatno, a vrhnje od budućeg transfera pokupit će netko drugi? Sigurno mu neće biti lako. S obzirom na utjecaj, možda i presudnu ulogu u odabiru sljedeće nogometne destinacije imat će Sharbinijev otac Jamal, a obiteljsko povjerenje zaslužio je riječki menadžer Sanjin Ugarković koji u petak nije želio ulaziti u detalje transfera.

– Još uvijek čekamo da se klubovi dogovore oko odštete. Tek tada možemo pregovarati s Dinamom oko Anasovih uvjeta. Teško mi je hipotetski govoriti, ali svakako očekujemo prvu kategoriju ugovora. Pa Sharbini je prošle sezone bio drugi najbolji igrač lige. Odmah iza Luke Modrića – bio je kratak Ugarković. (jutarnji.hr)

2 COMMENTS

  1. Pitam se dokad ce rijecka publika dozvoljavati da se ovako pljuje po voljenom im klubu? Mogu shvatiti kada to napravi igrac koji zeli otici, ali kada se tim idiotskim izjavama trener i uprava kluba pridruze i podrze , umjesto da najstroze sankcioniraju kako igraca tako i trenera, pogotovo trenera koji izjavama u novinama odredjuje , u ovom slucaju rusi cijenu igraca!! Moze vas biti sram, a to se odnosi u prvome redu na upravu kluba, pa Armadu i na kraju cijelu rijecku javnost, zato sto svi sute kao zaliveni i dozvoljavaju ovakvim jadnicima da vode i igraju za taj klub! A otkad je Linic otisao svi pljujete po njemu, a covjek je otisao iz istog razloga zbog kojeg je otisao Caval nisu mu nudili adekvatan ugovor, a sada tu neki mongoloidni Sharbini govori da je prerastao Rijeku i u tome ga podrze i trener i uprava, I VI SVI SUTITE???? E PA HEBEM VAS U LJUBAV PREMA KLUBU I GRADU!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here