Home Mozaik ‘Silovana sam 1500 puta prije 20. rođendana’: Ispovijest jedne od žrtava zločina...

‘Silovana sam 1500 puta prije 20. rođendana’: Ispovijest jedne od žrtava zločina za koji nitko nije kažnjen

311
0
Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/woman-looking-at-sea-while-sitting-on-beach-247314/

Mlada žrtva trgovine ljudima iz Velike Britanije kaže da je silovana više od 1500 puta prije nego što je navršila 20 godina.

Emily Vaughan (ime promijenjeno iz sigurnosnih razloga) prevezena je iz Walesa u Telford gdje je bila seksualno zlostavljana kao dijete. Jedan od napadača bio je susjed, koji joj je redovitim napadima uništio život.

Ona je jedno od više od tisuću djece iz grada Telforda, koju su desetljećima seksualno iskorištavale muslimanske bande, uglavnom pakistanskog podrijetla. Neovisna istraga o ovom skandalu završena je prošlog tjedna, nakon što je pravosuđe zakazalo u ovom slučaju, piše Mirror.

Unatoč davanju dokaza u istrazi, Emily je rekla da je njezino iskustvo u Telfordu kap koja je prelila čašu u usporedbi s punim razmjerom zlostavljanja s kojim se suočila diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Kaže da istrazi nedostaju detaljna iskustva djevojaka koje su prebačene u ovaj grad.

Svjedočenje je započela rekavši da je do 11. godine bila “sretna i normalna” djevojčica.

Zatim ju je novi očuh njezinog susjeda i najbolje prijateljice počeo voziti na putovanja izvan zemlje. Trogodišnje iskušenje pokrenulo je mučan lanac događaja zbog kojih je strahovala za svoj život.

– Počelo je jer sam imao susjeda koji je upravo izašao iz zatvora zbog dilanja droge. Već sam se družila s njegovom pokćerkom prije nego što se uselio. Otišao bih do njegove kuće, a oni bi svratili do moje. U to je vrijeme hodao s njihovom mamom, nitko nije znao za njegovu prošlost. Poveo je mene i svoju pastorčad, otprilike istih godina ili malo mlađu, na put u Wales. Prvo je bilo u blizini moje kuće, zatim 10 milja uz cestu, a onda bi to bilo u Engleskoj i po cijeloj zemlji, rekla je.

Zlostavljanje u ovom trenutku nije bilo seksualno, ali Emily je ipak opisala niz uznemirujućih zadataka koje je morala obavljati u mladosti.

– Kucali bismo na vrata i donosili drogu. Drugi put bismo sjedili u autu i držali drogu u majicama da je sakrijemo. Može biti u našim cipelama ili mašni u kosi.

Emily je rekla da su je suptilno prisilili da se povinuje, a još uvijek joj nisu prijetili niti je fizički prisiljavali. Nagrađivali su je cigaretama i ona bi to doživljavala kao normalan način života. Budući da se prije toga u školi osjećala kao autsajder, ovaj ju je muškarac učinio samouvjerenom i to joj se svidjelo.

– Tada je to bilo gotovo normalno [90-ih i ranih 2000-ih]. Nije bilo kao sada. Nije se to zvalo eksploatacija kao sada, to je bilo sasvim normalno. Vidio sam djecu kako dostavljaju drogu i nisam to mogao zamisliti. Mogli bismo hodati ulicom sa Smirnoff Iceom i nitko ne bi trepnuo, rekla je.

Kada je napunila 14 godina, u školi je upoznala prijateljicu Andreu (također lažnog imena) koja ju je upoznala sa svojim “prijateljima”.

– Počeli smo se sastajati s nekim ljudima koje bi ona nazvala “prijateljima”. Jednog od njih je prijavila za silovanje – rekla je Emily.

Kad je Emily prvi put otišla vidjeti Andreu nakon škole, rekla je da su otišli na šetalište gdje su se svi tinejdžeri družili. Dok su bili tamo, zaustavio se automobil s nekoliko njihovih “prijatelja”.

– Grupno su me silovali na šetalištu – bilo ih je troje – rekla je.

Iako Emily nije pristajala na intimnu vezu, njezina “prijateljica” ju je normalizirala rekavši da je to “samo seks”. Bilo je to njezino prvo seksualno iskustvo i pitala se je li bila silovana ili ne.

– Bili su stvarno organizirani i stvarno povezani. Činilo se da se svi poznaju. Oni bi samo sjedili, a mi bismo dolazili. Oni bi pušili ili pili, ili opet ne bi bilo nikoga, pa bismo sjedili i čekali. Rekli bi nam gdje da idemo, na primjer “Idi ti s njim”. Ponekad bismo izašli navečer, ali ponekad bih bio tamo preko dana i došao kući na večeru. Rekla bih mami da idem van i da ću biti s prijateljima. Moja bi mama bila toliko uzbuđena da izlazim s prijateljima. Najgora stvar bi mi bila krivnja koju sam nakon toga osjećala. Ja sam sve ovo napravila. a moja mama ne bi imala pojma – ispričala je Emily.

Dodala je da se to događa bilo gdje od nekoliko puta tjedno do svaki dan i da joj nikada ne bi “ponestalo muškaraca”. Iako se zlostavljanje nastavilo i u njezinim 20-ima, rekla je da u to vrijeme niti u jednom trenutku nije prepoznala sebe kao žrtvu iskorištavanja.

– Tada je to bilo normalno, ali ja sam se počela samoozljeđivati ​​s 15 godina. Mislim da je to bio moj način da kažem da nešto nije u redu, ali jednostavno nisam shvatila. Nismo to ispitivali. a policija to nije istraživala – rekla je.

Kada je imala oko 17 godina, Emily je rekla da se počela baviti prostitucijom “sa strane” što joj je pomoglo da stekne kontrolu nad svojim životom. Do ranih 20-ih upoznala je muškarca, odselila se, zatrudnjela i rodila kćer. Postupno je ispala iz kruga zlostavljanja.

No, kaže da je tek prije pet godina shvatila razmjere onoga što joj se dogodilo.

– Imala sam jaku anksioznost i napadaje panike. Stvari su mi se stalno vraćale i nije imalo smisla. Pitala sam se što mi se dogodilo – rekla je.

Do danas nitko nije osuđen za zlostavljanje koje je Emily pretrpjela. Detaljno svjedočanstvo o svojim iskustvima napisala je u knjizi “Porobljena” koju je pod istim pseudonimom objavila prošle godine.

Previous articleVIDEO: Na prijateljskom El Clasicu zamalo izbila tučnjava
Next articleDječak star sedam dana hospitaliziran zbog ozljede glave, a dva dana kasnije!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here