Home Vijesti Silovao djevojku pred drugom osobom. Ostala je trudna i rodila

Silovao djevojku pred drugom osobom. Ostala je trudna i rodila

371
0

Podignuta je optužnica protiv muškarca kojeg se tereti da je u više navrata silovao djevojku na osobito okrutan i ponižavajući način te je ona pritom zatrudnjela i rodila dijete, piše Danica.

Optužnica se, prije svega, bazira na iskazu žrtve koja je rekla kako je muškarac “primjenom sile, na osobito okrutan i ponižavajući način, protivno njezinoj volji te unatoč njezinim pokušajima da ga odgurne od sebe, u više navrata obavio spolne odnose s njom, čemu je bila nazočna još jedna osoba”.

“Uslijed tih nasilnih spolnih odnosa je zadobivala ozljede i krvarila te je ostala trudna i rodila zajedničko dijete“, navodi se u rješenju o potvrđivanju optužnice.

Navode žrtve potvrdile su tri svjedokinje kojima se djevojka povjerila, njezini roditelji, kao i svjedokinja koja je od svoje sestre saznala da je “žrtva pričala kako ju je okrivljenik zlostavljao, da ju je tukao i vrijeđao”.

Iz medicinske dokumentacije proizlazi da je “kod žrtve potvrđena dijagnoza povratni depresivni poremećaj, kao i da je žrtva opterećena aktualnim i ranijim traumatskim iskustvima”.

Postoji, dakle, osnovana sumnja da je “počinio kazneno djelo silovanja u produljenom trajanju na štetu djevojke jer ju je u više navrata uporabom sile prisilio na spolni odnošaj i s njom izjednačenu spolnu radnju, s tim da je djelo počinjeno na osobito okrutan i ponižavajući način, a žrtva je ostala trudna”.

Muškarcu prijete najmanje tri, a najviše deset godina zatvora. No, on je ovog časa nedostupan hrvatskom pravosuđu jer je u inozemstvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here