Home Vijesti Sin predsjednika Ugande zaprosio Giorgiu Meloni i ponudio joj ‘sto prelijepih krava’...

Sin predsjednika Ugande zaprosio Giorgiu Meloni i ponudio joj ‘sto prelijepih krava’ na dar

291
0

Kako piše talijanski list La Repubblica, general Muhoozi Kainerugaba, sin predsjednika Ugande je na Twitteru objavio “nemoralnu ponudu” talijanskoj premijerki Giorgi Meloni: “Odmah bih ti dao sto krava za tvoju iskrenost i borbenost!”. Prema navodima lokalnih medija, visoki časnik je ubrzo smijenjen nakon neobičnog javnost istupa.

Stotinu krava umjesto buketa cvijeća. To je “bračni poklon” za buduću talijansku premijerku Giorgiu Meloni od generala Muhoozija Kainerugabe, čelnika vojnih snaga Ugande i sina predsjednika države Yoweri Musevenija.

Četrdesetosmogodišnjak, oženjen s troje djece, ugandski general zaljubio se na prvi pogled talijanskom premijerkom. Do te mjere da joj želi dati najdragocjeniji dar koji postoji u Ugandi: 100 krava pasmine Nkore koje su “najljepše na svijetu” kako general objašnjava na društvenim mrežama. Prijedlog je stigao putem Twittera u objavi objavljenoj na službenom profilu generala. Nepotrebno je reći da je nemoralna ponuda odmah postala viralna.

“Prijetnja” ako Rimljani budu odbili ponudu

General je podijelio fotografiju na kojoj je Giorgia Meloni i napisao u tvitu “ako Rimljani odbiju naše krave, to znači da moramo osvojiti Rim! Trebat će nekoliko dana!” Ovaj tweet je brzo uklonjen, iako se general najvjerojatnije šalio. Prema navodima lokalnih medija ubrzo je smijenjen sa svog položaja.

Uganda, zemlja u kojoj mladići daju kravu na dar djevojkama

Kainerugaba je pokušao objasniti prirodu svoje ponude talijanskoj premijerki onima koji ne poznaju afričku kulturu: “Znam da Europljani daju djevojkama cvijeće, ali to je navika koju nikad nisam razumio. U našoj kulturi dajemo kravu djevojci ako nam se sviđa”.

Previous articleMišković: Financijski i u organizacijskom smislu dosegnuo sam svoj maksimum, volio bih da dođu investitori
Next articleEuropski parlament je odobrio zakon o univerzalnim punjačima za elektroničke uređaje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here