Home Vijesti Sindikat: Nema prodaje 3.maja bez socijalnog sporazuma

Sindikat: Nema prodaje 3.maja bez socijalnog sporazuma

835
1

Podružnica Sindikata metalaca Hrvatske 3. maj poslala je medijima priopćenje u kojem se kategorički tvrdi kako ista nije prihvatila tekst Vladine odluke o prodaji BI 3. maj ni nakon trećeg sastanka koji je 10. srpnja održan u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Jednako tako ovaj Sindikat se protivi objavljivanju natječaja u sadašnjem trenutku svjetske financijske krize. No, usprkos tome Sindikat će, kako stoji u priopćenju sudjelovati preko svojih predstavnika u praćenju provedbe postupka prodaje dionica i udjela BI 3.maj.

Za navedene predstavnike izabrani su Juraj Šoljić i Josip Vranković, čime Sindikat metalaca Hrvatske u ovom povjerenstvu broji dva člana.

Sindikat skreće pozornost na činjenicu po kojoj i dalje ostaje pri stavu po kojem najbolji ponuđač mora jamčiti održavanje brodograđevne djelatnosti i cjelovitosti Grupe, zadržavanje radnih mjesta, najbolji plan restrukturiranja a uz to mora potpisati i Socijalni sporazum. Naime, bez njegova potpisivanja ponuda neće biti vrednovana, a drugi krug natječaja neće se moći provesti, navode u Sindikatu 3.maja. (R-1)

1 COMMENT

  1. joj da vas barem kupe koreanci ili japanci, pa kad se bude moralo raditi svi ćete sami pobjeći..
    u svijetu se kaže; u radu je spas, a kod nas; u ‘ladu je spas.
    živili!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here