Home Biznis Sindikati okvirno zadovoljni kriterijima privatizacije brodogradilišta

Sindikati okvirno zadovoljni kriterijima privatizacije brodogradilišta

684
0

Sindikalni čelnici okvirno su zadovoljni dogovorom potpredsjednika Vlade Damira Polančeca s predstavnicima Europske komisije o kriterijima privatizacije hrvatskih brodogradilišta. Ipak oprez im izaziva Polančecova najava da treba riješiti još neka pitanja “na političkoj razini”.

“Ne znamo o čemu je riječ pa tražimo hitni sastanak Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, uprava brodogradilišta i sindikata. Želimo razjasniti o čemu se radi”, rekao je predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

Polančec je nakon razgovora s povjerenicom Europske komisije za tržišno natjecanje Neelie Kroes izjavio da je postignut “veliki iskorak”. Pri odlučivanju o najboljoj ponudi za privatizaciju uzimat će se u obzir i drugi kriteriji osim najviše ponuđene cijene. Na pitanje je li Europskoj komisiji prihvatljiv prijedlog da svaki ponuđač mora predati petogodišnji poslovni plan s programom restrukturiranja i plan ulaganja, Polančec je rekao da su “općenito gledajući te stvari usuglašene”.

“Time se osigurava nastavak brodogradnje kroz strukturu ulaganja, iako se u natječaju za privatizaciju ne može uvjetovati nastavak djelatnosti”, ocijenio je predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske. (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here