Home Vijesti Širi se glasina da je medicinska sestra iz Splita umrla nakon 3....

Širi se glasina da je medicinska sestra iz Splita umrla nakon 3. doze. Iz bolnice demantirali.

777
1

Brojne objave na društvenim mrežama – od anonimnih, do crkvenih – navode da je tridesetčetverogodišnja medicinska sestra, zaposlena u Kliničkom bolničkom centru Split, preminula nakon booster doze cjepiva protiv covida. No, Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a izjavio je kako mu nije poznata veza između cijepljenja i smrti tridesetčetverogodišnjakinje.

“Ono koliko je nama poznato, ne možemo reći da postoji veza između cijepljenja i tog tragičnog događaja”, kazao je Meštrović, a na upit provodi li se ikakva analiza o vezi cjepiva s njezinom smrću, izjavio je: “Prema onoj analizi koju smo mi dosad napravili, ne postoji povezanost. Ta osoba je preminula ali ne možemo ju dovesti u vezu s cijepljenjem.”

Index je jutros kontaktirao Hrvatsku agenciju za lijekove i medicinske proizvode iz koje nam je poručeno: “Ovim putem možemo potvrditi da nismo zaprimili prijavu koja bi odgovarala podacima iz Vašeg upita”

“Organizacija i provedba cijepljenja u nadležnosti su Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stoga HALMED ne raspolaže informacijama o osobama koje su primile cjepivo. Možemo Vam potvrditi da je u RH prijava sa smrtnim ishodom tridesettrogodišnjaka iz Siska zasad jedina prijava u kojoj je zaključena vjerojatna povezanost s primjenom cjepiva”, navode iz HALMED-a.

“Dodatno podsjećamo da, uz zdravstvene radnike, svaki građanin može izravno HALMED-u prijaviti svaku sumnju na nuspojavu lijeka/cjepiva u slučaju da smatra da ju je iskusio. Jednako tako, u slučaju sumnje u nuspojavu sa smrtnim ishodom, osim zdravstvenih radnika, prijavu može uputiti i sam član obitelji preminule osobe”; poručili su iz agencije.

Prema nepotkrijepljenim navodima koji se šire društvenim mrežama, sestra je nakon treće doze cjepiva počela osjećati tegobe. Nakon nekog vremena se srušila, a u bolnici je, tvrdi se u nedokazanim navodima, utvrđeno da ima krvni ugrušak u mozgu i arteriji. Ove nepouzdane i zasad neprovjerene informacije tvrde da je nakon nekog vremena priključena na respirator, a potom je preminula.

Previous articleKomadina za pad broja stanovnika optužio tržišnu ekonomiju
Next articleObnova proslavljene opere ‘Romeo i Julija’ u Zajcu: Predstavlja se nova generacija opernih solistica i solista (FOTO)

1 COMMENT

  1. Hvala našim poštenim doktorima koji vrijedno prijavljuju svaku sumnju na nuspojavu lijekova, što ima je odavno postavljeno kao službena obaveza i što tako pošteno ispunjavaju tu službenu obavezu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here