Home Sport Škotski mediji: Frigan je igrač koji odgovara karakteristikama koje traže Rangersi

Škotski mediji: Frigan je igrač koji odgovara karakteristikama koje traže Rangersi

360
0

HNK Rijeka očekuje da Matija Frigan ovog ljeta otiđe iz kluba, a napadač je na radaru škotskog  Rangersa, prenose Škotski mediji.

Krajem prošlog mjeseca, menadžer Rangersa Mick Beale istaknuo je atribute koje bi tražio kada bi pretraživao tržište za svoju novu devetku.

“Kada igramo u Europi ili na velikim utakmicama ovdje, svaki igrač mora sudjelovati u svakoj minuti utakmice”, rekao je Beale za Daily Record. “Volim napadače koji nisu samo na jednoj poziciji. Izmjenjuju se, kreću i imaju slobodu na terenu.

“To je velika stvar za mene. Želim energiju, želim brzinu, želim vidjeti osobnost u napadaču. Ako želite biti broj devet za Rangerse, morate to imati.”

Hoće li Matija Frigan biti novi napadač Rangersa i koliko ima željenih karakteritika?

On je svakako strijelac; 15 u 31 utakmici za Rijeku u prošloj sezoni unatoč tome što je u veljači napunio 20 godina. S druge strane, na svojih 184 centimetara, Frigan je snažan, fizički i pokretljiv. Dobro vodi liniju, ali se ne boji ući duboko i povezati igru leđima prema golu, na način koji podsjeća na Alfreda Morelosa na njegovom vrhuncu dominacije u Europskoj ligi.

Frigan je jedan od niza napadača navodno na radaru Rangersa, i – iako je veličina uzorka još uvijek mala – čini se da više nego pristojno odgovara.

“Za Frigana je najviše interesa. On je naš najvrjedniji igrač na tržištu”, kaže za Novilist sportski direktor Rijeke Darko Raić Sudar.

“Mlad je, dobio je pretpoziv za reprezentaciju i igrat će na U21 Euru. Došle su dvije-tri službene ponude, ali nijedna nas nije zadovoljila.”

Frigan se navodno procjenjuje na oko 5 milijuna funti. Sudar podupire tvrdnje Rijekinog glavnog trenera da hrvatski U21 reprezentativac već ima ‘mnogo ponuda’ na svom pladnju, a Rangersi se suočavaju s konkurencijom poput zagrebačkog Dinama.

“Svi mislimo da će Frigan otići”, dodaje Sudar. “Možda će otići za mjesec ili dva, ali ne mora. Zašto ne ostati još koju godinu u Rijeci i raditi još bolje stvari?

Previous articleDobio na lutriji 14 puta koristeći osnovnu matematiku, otkrio svoj trik
Next articleBuduća ACI marina Rijeka po prvi put otvara vrata svim građanima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here