Home Vijesti Skuplja riječka voda!

Skuplja riječka voda!

1399
1

Od 1. travnja poskupljuje voda. Odluka je potvrđena na današnjem kolegiju riječkoga gradonačelnika. Izmjena cijene vode odnosi se na fiksni dio koji se povećava za 4 kune i 35 lipa pa će ubuduće iznositi 15 kuna te na varijabilni dio za vodoopskrbu i odvodnju, prenosi Radio Rijeka.

To znači da će cijena vode po računu za deset kubika narasti oko 19 kuna. Odluka je obrazložena troškovima riječkoga Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija koji snosi dio troškova u realizaciji velikog infrastrukturnog projekta obnove vodovodne i kanalizacijeske mreže grada Rijeke vrijednog milijardu i 700 milijuna kuna.

Socijalno ugrožena kućanstva i dalje će imati besplatnih pet kubika, a ostatak će plaćati po povlaštenoj cijeni. Uvećan račun za travanj građani će dobiti u svibnju. 

1 COMMENT

  1. Sve poskupljuje, plin, struja, voda, benzin…., samo plaće stagniraju već godinama (neke čak i padaju)…, tako nam samo ruše kupovnu moć koja je i tako sastavljena od raznoraznih kredita, pozajmica i prelijevanja iz šupljeg u prazno.
    Balkanska posla…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here