Home Vijesti Slavko Linić protiv izgradnje ravničarske pruge

Slavko Linić protiv izgradnje ravničarske pruge

270
0

 I dalje sam protiv gradnje nove ravničarske pruge Rijeka-Zagreb, jer opravdanje za nju može biti samo gradnja nove luke na Krku, a time i novog željezničkog mosta za Krk, odnosno teret od 500.000 kontejnera godišnje. To su, međutim, snovi jer u Hrvatskoj nema kapitala koji će isfinancirati i novu prugu i novu luku. Ali, za takvu skupu investiciju je Sanader, a zašto? Pa, jer je IGH pokupovao zemljišta na trasi i sada ih namjerava prodati državi i naplatiti se – izjavio je saborski zastupnik Slavko Linić jučer na tribini SDP-a u Rijeci, odgovajući na pitanja građana zašto se protivi novoj pruzi.
    Linić je HDZ-ovu najavu gradnje nove ravničarske pruge nazvao političkom investicijom, jer su u HDZ-u sve donedavno tvrdili da Rijeka može računati na samo dva milijuna tona tereta, a sada prodaju drugu priču.

Linić, koji je sjedio u publici i nije bio među najavljenim govornicima, međutim ni na inzitiranje novinara nije želio reći niti riječi više od navodnom IGH-ovom planu da se naplati gradnjom pruge, rekavši da ima neke informacije, ali da nije njegovo da o njima govori. Na daljnja pitanja o gradnji pruge, Linić je rekao kako je osobno uvijek prvo ekonomist, a tek onda Riječanin, pa ako nema ekonomskog opravdanja za tako veliku investiciju, tada je on nikada neće moći ni podržati, neovisno o zavičajnim motivima. Uz modernizaciju sadašnje pruge, riječka luka se može normalno nastaviti razvijati, rekao je. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here