Home Mozaik Slika s plaže iz bivše Jugoslavije zapalila internet: Dobro pogledajte što je...

Slika s plaže iz bivše Jugoslavije zapalila internet: Dobro pogledajte što je na njoj (FOTO)

373
0

Nedavno su se korisnici društvenih mreža prisjetili kako je bilo ljetovati u bivšoj Jugoslaviji – a čini se da je bilo izrazito drugačije nego danas. Je li bolje ili lošije – ostavljamo vama na procjenu.

Naime, na Facebook stranici “Nostalgija” podijelili su fotografiju s plaže u Hrvatskoj iz 80-ih godina prošlog stoljeća koja pokazuje koliko su ljudi tada bili bezbrižni, opušteni i nekomplicirani.

Ležaljkama ni traga – mnogi nemaju ni ručnik, interneta nema na vidiku, svi se međusobno druže i čavrljaju i čini se da vlada prilično skladna atmosfera, bez stresa i utrke tko će što bolje mjesto na plaža ili uopće platiti ulazak.

Fotografija je prikupila više od 7 tisuća lajkova i brojne komentare u istom tonu – svi napominju da je sve bilo opuštenije i da tada plaže nisu bile samo sredstvo zarade. Sve su plaže bile dostupne svima, a “ucjenjivanje” ležaljki za uživanje u njima bilo je nezamislivo.

“Izađeš iz mora, legneš mokar u pijesak. I gle čuda, preživiš”, “Nema ležaljki, nema suncobrana, ljetovao sam tako i bilo mi je super”, “Nema ručnika, ne ležaljke, bez faktora 50, i bez suncobrana, četvero sjedi na jednom madracu, nisu skučeni, pričaju, smiju se, druže se, usmjereni jedni na druge, zadovoljni i zahvalni Neka bivša i prošla vremena, humanija i bogatija , nekako nestvarno kao s razglednice”, “Pijesak bez ležaljki i suncobrana, bitno je bilo more i sunce i užitak”, “Bilo nam je lijepo, nikad više onaj opušteni i normalni život. Nismo imali dovoljno ali smo bili zadovoljni”, “Bilo je mjesta za sve, ne samo za one dubokog džepa i nije bilo ležaljki i suncobrana, samo su neki od komentara.

Previous articleSDP-ovci protestirali zbog ograđivanja plaže Costabella, ispalo da je dozvolu dala SDP-ova Vlada!
Next articleFOTO: Pitanje u Milijunašu zbunilo i Tarika: ‘Mozak mi nije procesuirao’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here