Home Vijesti SDP-ovci protestirali zbog ograđivanja plaže Costabella, ispalo da je dozvolu dala SDP-ova...

SDP-ovci protestirali zbog ograđivanja plaže Costabella, ispalo da je dozvolu dala SDP-ova Vlada!

150
0

SDP već tjednima upozorava građane da će nam zbog novog Zakona o pomorskom dobru HDZ ukrasti i plaže, danas je održan i prosvjed na Markovu trgu na kojem su bili istaknuti političari te stranke, među njima i predsjednik Peđa Grbin, a dodatno su se potrudili i oko vizuala na društvenim mrežama s kojih vrišti poruka “Ne kradite nam plaže”.

“Prostor plaže ne smije se ograđivati”, piše tako na vizualima.

No, čini se da su se SDP-ovci malo zanijeli pa su tako u jednom vizualu objavili fotografiju ograđene plaže Costabella u Rijeci, za koju je upravo SDP-ova Vlada dala dopuštenje da se ogradi. Primijetili su to korisnici društvenih mreža na Twitteru i na Facebooku, a u međuvremenu je vizual nestao s profila SDP-a.

Ali nije nestala Odluka Vlade Zorana Milanovića iz 2015. koja se lako može pronaći u Narodnim novinama.

Tako je SDP-ova Vlada na sjednici održanoj 2. travnja 2015. donijela Odluku o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže Kostabela u Rijeci te zahvata morske vode za potrebe bazena i za potrebe termotehničkih uređaja.

Milanovićeva Vlada tvrtki JTH Costabella d.o.o. iz Kastava dala je u koncesiju na 30 godina 20.031 četvorni metar površine, od čega je 2108 metara četvornih kopneni prostor, a 17.923 metra četvorna morski akvatorij, a sve u svrhu “izgradnje i gospodarskog korištenja plaže Kostabela u Rijeci, s mogućnošću ograđivanja iste i bez mogućnosti naplate ulaza, te u svrhu zahvata morske vode za potrebe bazena i za potrebe termotehničkih uređaja obližnjeg turističkog kompleksa”.

Tvrtka koja je dobila koncesiju bila je dužna uložiti 17,6 milijuna kuna u roku od dvije godine, a godišnja koncesijska naknada sastoji se od stalnog i promjenjivog dijela, s tim da stalni dio iznosi 10 kuna po metru četvornom zauzete ukupne površine pomorskog dobra, odnosno 200.310 kuna, a promjenjivi dio iznosi tri posto od ukupnog godišnjeg prihoda od obavljanja djelatnosti i pružanja usluga na plaži.

Vlada je ovlastila tadašnjeg resornog ministra Sinišu Hajdaša Dončića da potpiše Ugovor o koncesiji.

– Provodio sam odluku Vlade po postojećem Zakonu o pomorskom dobru. Što se mene tiče, tu nema ništa sporno. Legalisti smo i poštujemo zakon. Po postojećem zakonu je to bilo moguće. Ako se zakon promijeni, budući ministar će morati raditi po tom zakonu – kaže Hajdaš Dončić. (Jutarnji list)

Previous articleSport: Modrić je trebao dobiti crveni karton. VAR nije javio sucu što je napravio
Next articleSlika s plaže iz bivše Jugoslavije zapalila internet: Dobro pogledajte što je na njoj (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here