Home Vijesti ‘Slučaj Tržnice skuplja prašinu zbog predosjećanja izbornih pobjednika’

‘Slučaj Tržnice skuplja prašinu zbog predosjećanja izbornih pobjednika’

868
1

Poznati novinar istraživač iz Jutarnjeg lista Gordan Malić izjavio je danas kako je očito da predmet riječkih Tržnica već 18 mjeseci skuplja prašinu u osječkom državnom odvjetništvu zbog DORH-ovog ‘predosjećanja izbornih pobjednika’. U Hrvatskoj se događa veliko seljenje simpatija prema SDP-u, a to nije dobra perspektiva u borbi protiv korupcije – rekao je Malić kojeg zabrinjava nerasvijetljen slučaj korupcije Tržnice u Rijeci gdje je SDP na vlasti.

Malić je na Okruglom stolu ‘Lokalni mediji u borbi protiv korupcije’ održanom u Splitu govorio i o bivšem premijeru ustvrdivši da je vrijeme vladavine Ive Sanadera bilo vrijeme u kojem su država i kriminal bili sasvim izjednačeni jer je on uspio korumpirati svih, od politike do medija, među kojima je mnogo onih koji tek danas pišu o svim tadašnjim nepravilnostima. Malić je podsjetio da je još 2003. dobio ‘crnu knjižicu’ s isplatama Miroslava Kutle, koja je nešto kasnije objavljena u Feral Tribuneu, i u kojoj se prvi put spominje Sanader.

Na skupu je upozoreno kako je lokalna samoprava najkorumpiranija te da lokalni mediji imaju teškoća u rasvjetljivanju te kroupcije jer novinari u tim medijima nisu materijalno neovisni – Po najnovijem istraživanju hrvatski građani lokalnu samopravu ocjenjuju kao najkorumpiraniju, a čak 78 posto smatra kako političari imaju najviše koristi od korupcije, rekao je predstavnik ministarstva pravosuđa Davor Dubravica.

1 COMMENT

  1. Gotovo je sa Tržnicama. Nikom ništa ! Lenac, Ri banka, Mesokombinat, T.Papira, R.Benčić, Brodomaterijal, B.Komerc itd….

    Ni sami ne znate koliko je banda umrežena i koliko su love uzeli. Zaboravite frustracije, radite svoj posao, a ako vam se ne sviđa onda putovnicu u ruke…….ovdje nema promjena od 1945 g.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here