Mozaik

Slučajna kina u Rijeci treću godinu za redom

Slučajna kina u Rijeci treću godinu za redom

Treću godinu za redom udruga Liburnia Film Festival na „slučajnim“ će lokacije dovesti recentne hrvatske dokumentarce. Program Slučajno kino, koji financijski podupire Grad Rijeka, dovest će u Rijeku u sljedećim tjednima čak četiri slučajne projekcije.

Prvoslučajno kino održat će se već ove nedjelje, 8. srpnja, s početkom u 21:30 u Public Pubu na Trgu svete Barbare, a prikazivat će se film koji će među Riječanima i Riječankama pobuditi nostalgiju za prošlim vremenima kada se u Trst odlazilo po kavu i traperice te pronalazilo kreativne načine da se sve dopremi kući. Film „Trst, Jugoslavija“ prikazuje simpatične priče brojnih „švercera“ i prodavača iz zlatnih dana jugoslavenske shopping meke. Autor filma je Alessio Bozzer, a nastao je u produkciji Al Jazeera Balkans , HRT-a, Missart-a i Videoest-a.
Samo nekoliko dana kasnije, u četvrtak 12. srpnja, u isto vrijeme započinje projekcija nagrađivanog glazbenog dokumentarca „Moj svijet je naopačke“ koji će okupljene uvesti u svijet alternativnih glazbenika. Film autorice Petre Seliškar, nastao u produkciji slovenske kuće Petra Pan Film Production, možete pogledati u Pajol baru na Pećinama.
Filmove nisu slučajno odabrali. Oni su dio prošlogodišnjeg programa 15. Liburnia Film Festivala, a njima istoimena udruga najavljujo ovogodišnje 16. izdanje festivala koje će se održati od 20. do 24. kolovoza na Ljetnoj pozornici Opatija. Ovim site specific projekcijama udruga želi promovirati hrvatski dokumentarni film.
Više informacija o oba događanja možete pronaći na internetskoj i Facebook stranici Liburnia Film Festivala. Obje projekcije su besplatne za sve slučajne gledatelje.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Nizom radionica nastavljaju se Dani darovitih učenika

spMarch 21, 2019

FOTO: ‘I zvijezde štucaju’ – predstava o gradu koji je oduvijek prihvaćao razlike

spMarch 20, 2019

(VIDEO)”Rijeka sreće” na Molo longu: Lampionima do glazbala za djecu sa sindromom Down

spMarch 20, 2019

Rijeka sreće – lampionima do glazbala

spMarch 18, 2019

Znanstveni skup 300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom

spMarch 18, 2019

Trgovačka i tekstilna škola u Rijeci najbolja u kategoriji Videorad!

spMarch 15, 2019

Pituri nemaju sjećanja: Punokrvna komedija nobelovca Darija Foa (FOTO)

spMarch 15, 2019

Riječki NORD na istočno-europskoj turneji

spMarch 15, 2019

Matko Jelavić Obersnela optužio da ga je raspizdio, ovaj mu nije ostao dužan!

spMarch 14, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.