Home Vijesti Službe i vozače iznenadio siječanjski snijeg, kaos na autocesti kroz gorski kotar!

Službe i vozače iznenadio siječanjski snijeg, kaos na autocesti kroz gorski kotar!

96
0

Zbog vozila bez zimske opreme na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora u smjeru Rijeke zastoj je u prometu, a na autocestama se u ponedjeljak ujutro dogodilo i nekoliko prometnih nesreća, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Zbog prometne nesreće nakon izlaza iz tunela na autocesti A6 u tunelu Tuhobić u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 km na sat.

Prometna nesreća je i tunelu Mala Kapela, zatvoren je vozni trak u tunelu u smjeru Zagreba, a vozi se jednim prometnim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h; Prometna nesreća dogodila se jutros i na A4 između čvorova Komin i Breznički Hum u smjeru Goričana, vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat. Prometna nesreća je i na A4 između čvorova Čakovec i Ludbreg u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat. Zbog prometne nesreće na autocesti A6 između čvorova Oštrovica i Vrata u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km na sat.

Na cestama u unutrašnjosti vozi se otežano i usporenoz bog ponegdje jakih pljuskova kiše i vode na kolniku U Gorskom kotaru pada i snijeg, a mjestimice ga ima ugaženog na kolniku. U tijeku je čišćenje i posipavanje cesta, na pojedinim dionicama autocesta zbog raljenja snijega povremeni su zastoji u prometu. HAK poziva vozače na strpljenje i krajnji oprez.

Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti i u Gorskom kotaru. Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme. Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Gorskom kotaru i pojedinim cestama u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog jakog vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Vrata te između čvorova Vrata i Vrbovsko zbog razmočenog snijega na kolniku vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat.

Previous articlePrometna nesreća na A7 između čvorova Sv. Kuzam i Hreljin u smjeru mosta Krk
Next articleJapanska youtuberka snimila video o vožnji u Rijeci: “Voziti u Rijeci je daleko teže nego u Japanu”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here