Home Najnovije Popodne se proglašava drugi stupanj pripravnosti zbog mogućeg snijega

Popodne se proglašava drugi stupanj pripravnosti zbog mogućeg snijega

1757
10

S obzirom na vremensku prognozu koja u narednim danima za područje grada Rijeke i okolicu predviđa snježne padaline, održan je danas sastanak Zimske službe grada Rijeke na kojem je zaključeno kako su svi subjekti uključeni u rad ove Službe u potpunosti spremni za najavljene vremenske nepogode. Sukladno vremenskoj prognozi, snijeg se u Rijeci očekuje u utorak u ranim večernjim satima, tako da bi sutra već oko 14 sati mogao biti proglašen drugi stupanj pripravnosti.

Iz Zimske službe apeliraju na sve sudionike u prometu, posebice vozače osobnih automobila da bez odgovarajuće zimske opreme ne izlaze na prometnice, dok se građanima savjetuje korištenje javnog gradskog prijevoza. Čišćenje prometnica bit će obavljano prema listi prioriteta koja je utvrđena Operativnim programom održavanja nerazvrstanih i ostalih javno prometnih površina u zimskim uvjetima 2011/2012, a gdje su u prvi prioritet uključene sve državne ceste, glavni cestovni pravci županijskih i lokalnih cesta i sve nerazvrstane ceste po kojima se odvija intenzivan javni gradski prijevoz te prilazi bolnicama, toplanama itd.

Što se tiče zgrada i nebodera, te javnih ustanova, iz Zimske službe podsjećaju i kako su predstavnici istih dužni
samostalno osigurati čišćenje prilaznih putova i nogostupa. U slučaju proglašenja drugog stupnja pripravnosti, bit će sazvana i Zimska služba i to u prostorijama KD Autotrolej, Školjić 15, a sve informacije bit će dostupne na broj telefona 311-410.

Previous articleJovanović odgovorio rektoru zagrebačkog Sveučilišta: Riječko sveučilište ima svu dokumentaciju!
Next articleTko će kome, nego svoj svome: Vijeće za likovnu djelatnost najveća sredstava dodijelilo članu vijeća! (2)

10 COMMENTS

  1. Neće biti ništa od toga, ponovno senzacionalizam na djelu, malo više pratite stanje stvari, a malo manje privlačite čitatelje najavama nečega što nije moguće uz ovako posloženu sinoptičku situaciju. Ima nekoliko kvalitetnih stranica na internetu s kojima možete biti stalno u toku s vremenom. Jedna od njih je Rimeteo.
    Oni su dobri za naše područje

  2. lako je tako prognozirati vrijeme. bit ce snijega ako se ciklona pozicionira, a ako se ne pozicionira onda ništa 🙂

  3. hm, da… ma najbolje da nije nitko u pripravnosti. jako pametno. ako bude snijega, kaos – ako ne bude, wow bili smo u pravu. koji kreten može savjetovati da NE budu službe u pripravnosti. hoću reći, i maloj bebi je jasno da bolje da ima pelenu, kakalo se njojzi ili ne, a kamoli kad je riječ o prometu… ih, nikad više ja na stranice rimeteo. toliko maloumne, samohvalne i loše napise koji imaju više veze s prepucavanjem pop prtalima, nego s vremenskom prognozom i meteorološkom situacijom ipak ne mogu probavit’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here