Home Vijesti Snježana Pejčić: Napokon u svoju Rijeku!

Snježana Pejčić: Napokon u svoju Rijeku!

1799
0

Malo mi je predugo sve ovo. Bilo je lijepo, bilo je uspješno, ali hoću kuuući. Tko zna kad ću doći u svoju Rijeku. Snježana Pejčić, naša brončana olimpijka (treća u gađanju zračnom puškom) dočekala je današnji dan kada će krenuti kući. Za čitatelje Večernjeg lista opisala je svoje pekinške dane.
 
Prvih tjedan dana stalno sam provodila na putu između olimpijskog sela i streljane. Uz nastupe sa zračnom i malokalibarskom puškom, imala sam i nekoliko treninga. Kada su mi završile sve obveze, mogla sam se malo i opustiti. No, između razgledanja grada i odlaska u kupnju, odlučila sam malo bodriti naše ostale sportaše. Tako sam bila na rukometu, vaterpolu i na atletskom stadionu. Stadion je čudo, malo je bolji od streljane, ha-ha. Dobro, neću se kući vratiti bez darova. Kupila sam nekoliko suvenira. Puno vremena provodila sam u olimpijskom selu. Ondje sam se družila sa strijelcima Glasnovićem i Goršom te sa svojom cimericom Suzanom.

Ostale sam viđala, ali se nisam s njima baš družila. I sad se mnogi čude kako to da nisam otišla u grad, u kojem se ima što vidjeti, kako to da se nisam išla cjenkati u Silk Market… E, za one koji ne znaju, bila sam u Pekingu prije nekoliko mjeseci na predolimpijskom turniru. Tada sam obišla sve znamenitosti grada. Bila sam u Zabranjenom gradu, gdje su stanovali samo carevi i njihove konkubine. Obični smrtnici nisu imali pristupa.

Čula sam da je car imao na raspolaganju 72 žene. Kako li je samo mogao s toliko njih izdržati. Bila sam i na Kineskom zidu. E, stvarno je velik. Inače, jedva čekam da idem doma. Malo mi je predugo sve ovo. Bilo je lijepo, bilo je uspješno, ali hoću kuuući. Tko zna kad ću doći u svoju Rijeku. Danas navečer slijećemo u Zagreb, gdje će biti organiziran doček za sve sportaše koji se vraćaju. U tom povratničkom avionu smo zasad jedini medaljaši Filip Ude i ja. Nadam se da će s drugim avionom stići još nekoliko medalja.

Joj, jedva čekam odmor. Da se onako opustim ne razmišljajući ni o čemu. Brzo počinju opet treninzi, pa natjecanja i tako sve u krug. Samo znam da će sada svi govoriti – to je ona koja je osvojila medalju u Pekingu. I svi će očekivati nove medalje. A što reći! Trudit ćemo se. Pozdrav svima. To je sve od mene iz Pekinga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here