Home Mozaik ‘Snježna bajka’ – zimska fantazija u kazalištu

‘Snježna bajka’ – zimska fantazija u kazalištu

231
0

vanja-zelcic-sergej-kiselev-slavko-sekulic-sasa-matovina-clanovi-zboraHNK Ivana pl. Zajca u subotu, 3. prosinca 2016. u 18 sati postaje daleko kraljevstvo premijerom „Snježne bajke”, glazbeno-plesne, operno-dramske, hrvatsko-talijanske, primorsko-goranske zimske fantazije. Pričaje to o odbjegloj kraljevni ledenog dodira koja je još kao malena djevojčica pobjegla u šumu, ako ju osim čitavog ognjenog kraljevstva, i publika pomaže pronaći.
U kolažu motiva mnogih popularnih bajki kao što su „Snježna kraljica”, „Snjeguljica i sedam patuljaka”, „Trnoružica” i drugih, izmjenjivat će se kratki dijalozi i svima poznati songovi i arije, „Tiha noć”, „Heigh Ho”, „Ding Dong”, „Zvončići”! Najmlađi posjetitelji doživjet će magičan svijet, koji iz omiljenih bajki što se generacijama čitaju pred spavanje, stiže u čaroban ambijent Kazališta.
Sve to prema ideji Kreativnog tima „Zajca”, dirigenta Igora Vlajnića, dramaturginje Nataše Antulov te solista i članova zbora Opere. Bajkovite je kostime iz fundusa riječkog Kazališta odabrala Manuela Paladin Šabanović. Kraljevna je Vanja Zelčić, a Kraljević Saša Matovina. Dobre vile su Leonora Surian, glumica Talijanske drame te nacionalne operne prvakinje Olga Šober i Mirella Katarinčić Toić. Kraljevićevi su pomagači Slavko Sekulić i Sergej Kiselev, a rudari i dvorjani su članovi zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca.
Reprize „Snježne bajke” su 5. prosinca u 10 i 12 sati, 6. prosinca u 10, 12 i 19 sati te 7. prosinca 2016. u 9 sati na velikoj pozornici HNK Ivana pl. Zajca.

Previous articlePrepoznajete li osobu s fotografije – moli se pomoć građana
Next articleMišković: Moja kompanija je imala novac za Kantridu, danas više nema…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here