Home Sport Šok za Vatrene, otkazan turnir u Abu Dhabiju!

Šok za Vatrene, otkazan turnir u Abu Dhabiju!

160
0

Na prvi pogled zvuči gotovo šokantno, ali nažalost, istina je. Organizatori turnira u Abu Dhabiju odlučili su otkazati W Cup, koji se trebao održati od 22. do 26. ožujka. Pored Hrvatske, na turniru su trebale sudjelovati Tunis, Egipat i Novi Zeland.

U prvom dvoboju 22. ožujka Hrvatska je trebala igrati protiv Tunisa. Pobjednik bi igrao u finalu 26. ožujka, dok je dan prije bio predviđen susret za treće mjesto. Zlatko Dalić, koji je pozvao 25 igrača za taj turnir, imao je jasan plan aktivnosti. Najvažnije je bilo okupljanje igrača, svojevrsni team building i upoznavanje reprezentativaca sa svim detaljima pripreme i nastupa na Euru u Njemačkoj. Uz to, bila su planirana i dva solidna testa za sve sudionike, među kojima bi se povratak Ivana Perišića simbolično obilježio njegovim prisustvom.

Što se točno dogodilo da se jedan međunarodni turnir u jedinom FIFA terminu do Eura tako naglo otkaže još nije poznato. No, vjerojatno su u pitanju financijski motivi, odnosno, moguće povlačenje sponzora.

S obzirom na to da je sada ovaj reprezentativni raspored “prazan”, sigurno je da će u HNS-u pokušati spasiti što se može i pronaći nove suparnike. Organizacija toga unutar kratkog vremenskog okvira do okupljanja (18. ožujka) i predviđene utakmice 22. ožujka svakako neće biti laka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here