Home Sport Španjolski nogometaš slučajno saznao da je indonezijski princ. Sad je milijunaš!

Španjolski nogometaš slučajno saznao da je indonezijski princ. Sad je milijunaš!

167
0

Jordi Amat je tridesetogodišnji španjolski nogometaš koji široj javnosti nije pretjerano poznat. Doduše, igrao je za Espanyol, Betis, Rayo Vallecano i mlade uzraste španjolske reprezentacije, a dio karijere proveo je i u Swanseju te je igrao Premiership.

Nikad nije bio velika zvijezda i nije od nogometa zaradio koliko njegovi puno poznatiji kolege, ali se to sve preko noći promijenilo. Naime, Amat je sasvim slučajno saznao da je indonezijski princ i u nasljedstvo je dobio tamošnji otok, titulu i milijunsko bogatstvo.

Amat je rođen u općini Canet de Mar na periferiji Barcelone, a njegovi roditelji su iz Katalonije. Međutim, njegova baka je s otoka Siau u Indoneziji. Riječ je o otoku veličine od oko 160 kilometara kvadratnih.

Na njemu prema posljednjem popisu stanovništva živi nešto više od 45 tisuća ljudi. “Znao sam da postoji mogućnost da zbog bake uzmem indonezijsko državljanstvo i to mi je uvijek bilo zanimljivo zbog bakinih priča”, rekao je Amat u razgovoru za Marcu.

U studenom prošle godine Amat, koji trenutno igra u malezijskom klubu imena Johor Darul Ta’zim, konačno je postao državljanin Indonezije. “Laknulo mi je i bio sam presretan. Znao sam da je nekim mojim kolegama taj proces znao trajati i sedam godina”, rekao je.

Međutim, Amatova baka nije bilo kakva Indonežanka. Nogometaš je ranije otkrio da je ona daljnji potomak indonezijskog kralja te da je bila princeza otoka koji je u vlasništvu njegove obitelji, dok je njegov pradjed bio vladar većeg dijela otočja. Amat je sasvim slučajno doznao da je riječ o vlasništvu i tituli koje se nasljeđuju.

To Amata čini princem, a uzimanjem indonezijskog državljanstva maknute su sve prepreke da ga se i imenuje tom titulom. Osim toga, Amat je ove godine debitirao za Indoneziju te je za reprezentaciju svoje nove domovine odigrao već četiri utakmice.

Previous articleU Austriji uhićen unuk zloglasnog nacista, zatvarao je svoju djecu u podrum?
Next articleU Njemačkoj pogođen Eurojackpot od 107 milijuna eura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here