Home Vijesti U Austriji uhićen unuk zloglasnog nacista, zatvarao je svoju djecu u podrum?

U Austriji uhićen unuk zloglasnog nacista, zatvarao je svoju djecu u podrum?

201
0

U Austriji je uhićen 54-godišnji Tom Landon, nakon što je policija pronašla šestero njegove djece zatvorene u podrumu obiteljske kuće. Otkriveno je kako se radi o unuku zloglasnog nacista Ernsta Kaltenbrunnera, piše Daily Mail.

Landon, otac šestero djece, sumnjiči se da ih je zatvarao u podrum. Policija ga je uhitila nakon što je fizički napao policajce koji su ga došli ispitati o uvjetima u kojima živi njegova obitelj u Obritzu, stotinjak kilometara sjeverno od Beča.

Susjedi su pozvali policiju nakon što su čuli plač iz podruma obiteljske kuće u kojoj Landon živi sa svojom 40-godišnjom suprugom te njihova tri sina i tri kćeri. Sva djeca mlađa su od sedam godina.

Policajci su u podrumu pronašli djecu u dobi od sedam mjeseci do sedam godina. Landona su zadržali u pritvoru, nakon čega su ga pustili bez podignute optužnice. Landon je rekao da je incident dio osvete lokalnog dogradonačelnika Ericha Greila koji se nije slagao s njihovim povučenim stilom života.

“Moja obitelj je prestravljena ovim što se dogodilo, neće se vratiti u kuću u kojoj smo živjeli skoro godinu dana jer se boje da bi se policija mogla vratiti. A sve zato što se dogradonačelniku ne sviđa naš odabrani stil života i želi da odemo”, rekao je Landon.

“Vidio sam dvojicu muškaraca vani kako gledaju moje imanje i vikali su na mene da izađem. Jedan je rekao da imaju razloga vjerovati da moja djeca nisu sigurna. Rekao sam da su savršeno sigurna i da ih učimo kod kuće te da se njih ne tiče kako ćemo mi živjeti”, dodao je Landon. Zatim je nastavio:

“No oni su odbili otići i počeli su ulaziti. Tada sam upotrijebio sprej, pobjegli su preko terena i onda mi je nakon nekoliko minuta policija razvalila vrata. Djeca su bila prestravljena, a žena u suzama i sve je bilo uzalud. Odlučili smo ne registrirati djecu, ali sva su moja i sada ćemo morati ići u Beč napraviti DNK testove kako bismo dokazali da su naša.”

Landon je navodno član pokreta Reichsbürger, skupine ekstremnih desničara koji vjeruju da Njemačko Carstvo još uvijek postoji kao što je bilo prije Drugog svjetskog rata.

Landonov djed Ernst Kaltenbrunner bio je vođa SS-a u Austriji i kasnije policijski šef u ratnoj Njemačkoj, kao i odani sljedbenik Adolfa Hitlera te jedan od glavnih protagonista Holokausta. Osnovao je koncentracijski logor Mauthausen, prvi takve vrste u Austriji, u kojem je ubijeno oko 90.000 ljudi.

Previous articleNeuer jedva izbjegao smrt. Umalo iskrvario, spasili ga helikopter i pancerice
Next articleŠpanjolski nogometaš slučajno saznao da je indonezijski princ. Sad je milijunaš!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here