Home Mozaik Spavala je s dupinom, a on se ubio od tuge: Da je...

Spavala je s dupinom, a on se ubio od tuge: Da je vidjela da je uzbuđen, pustila bi mu sve (VIDEO)

359
0

Šezdesetih godina prošlog stoljeća Margaret je izvela fascinantan eksperiment koji je završio “slomljenim srcem”.

Margaret Howe bila je asistentica dr. Johna C. Lilyja, koji je 1960-ih proveo vrlo neobičan eksperiment s dupinima koji je trajao deset tjedana. Znanstvenik i njegov mladi asistent pokušavali su naučiti šestogodišnjeg dupina da govori engleski. Znanstvenik je sve osmislio i Margaret je šest dana u tjednu živjela s dupinom Petrom, koji se zaljubio u nju.

Dr. John je unajmio vilu na Djevičanskim otocima kako bi tamo mogao provesti eksperiment. Smatrao je ključnim da dupin Peter i njegova pomoćnica Margaret, koja je podrijetlom s ovih otoka, provode vrijeme potpuno sami i neometani. Zato je tu vilu napunio morskom vodom, dovoljno dubokom da dupin može lijepo plivati, ali i da Margareta može hodati.

Prije ovog eksperimenta dr. Lily je već objavila bestseler iz 1961. “Čovjek i dupin”. U tom dijelu tvrdi da je mozak dupina 40% veći od našeg, te da, kao i mi, dupini drhte od straha i boli, kao i da mogu kontrolirati svoj bijes. Štoviše, vjerovao je da dupini jako dobro razumiju ljudski jezik.

Dobio je sredstva od NASA-e za ovo istraživanje i smatrao je da je najbolje da Peter i Margaret žive kao jedno. Tako su zajedno jeli, kupali se, pa čak i spavali jedno pored drugog – Margaret na visećoj mreži, a Petar tik do nje. Jela je konzervu, da ne bi morala naručivati ​​dostavu, da im nitko ne smeta. Tako nitko nije mogao narušiti njihovu rutinu.

A rutina se sastojala od malo igranja i puno rada. Mergaret je bila u vili s Petrom od nedjelje do petka, a imala je samo tjedan dana odmora. Također je potpuno ošišala kosu kako bi joj olakšala posao. Svaki dan je provodila u kupaćem kostimu, a imala je posebno napravljen stol za koji je mogla sjediti, a koji se spuštao sa stropa.

Dan je počeo u osam sati ujutro, kada je Peter imao svoj prvi sat engleskog. Cilj joj je bio natjerati Petera da ponovi zvukove koje je ispuštala. Dupini mogu proizvesti zvukove poput ljudi kroz otvore na njušci, pa je dr. Lily htjela maksimalno iskoristiti njihove prirodne sposobnosti. Margaret je pomislila da oboji lice u bijelo, a usne u crne, kako bi dupin mogao vidjeti kako joj se pomiču usta.

Tada bi Peter mogao reći na engleskom “jedan”, “mi”, “trokut” i “zdravo”. S vremenom je na Margaretin usklik “Radi, radi, radi” naučio odgovarati s “Igraj, igraj, igraj”. Kasnije, oko 10 ujutro, stvarno su se igrali, a Peteru se posebno svidjelo da ga Margaret miluje po trbuhu. Jako je volio gledati televiziju pa ga je pustila da se tako odmori, sama je napisala bilješke.

S vremenom je dupin postao neposlušan. Iako je u početku slušao sve lekcije, kasnije je, kao i svaki šestogodišnjak, radije pričao nego slušao. Tako je Peter, čim je Margaret progovorila, počeo vikati. O tome je pisala i u svojim bilješkama.

Zanimljivo je i da je Petar dobar dio svog slobodnog vremena proveo gledajući se u ogledalo. A kad bi netko nazvao Margaret na telefon, on bi se naljutio i počeo vikati cijelo vrijeme dok je pričala na telefon. Je li to značilo da je dupin bio ljubomoran? Moglo bi biti, budući da je Margaret primijetila da joj se u drugom tjednu dupin već počeo jako približavati.

– Postao je društveniji i intimniji, a detaljno proučava moja stopala, noge, gležnjeve i koljena. Kada to radi, jako je nježan, a postaje bezobrazan kada me pokuša gurati okolo – napomenula je. S vremenom je postajao sve željniji pažnje, a s loptom se želio igrati samo kad je tu, a ne sam.

A onda se, u četvrtom tjednu eksperimenta, dogodilo nešto što bi Margaret jako uznemirilo.

– Peter je ovaj tjedan nekoliko puta bio seksualno uzbuđen. Osjećam da njegove želje ometaju naš odnos. Stalno mi se drži za noge, kruži oko mene, grize me i općenito je toliko uzbuđen da ne može kontrolirati svoj odnos prema meni – napomenula je.

Nakon što se malo uspaničila, Margaret je vratila Petera u spremnik gdje su bile druge dvije ženke. Razdoblje koje je ondje proveo pozitivno je utjecalo na njega, a po povratku je dupin opet bio nježan, a umjesto da gricka, sada je nježno prelazio njuškom po njezinoj koži. Margaret je zaključila da joj se Peter “udvarao, ili nešto vrlo slično”. Često bi se okrenuo i pokazao trbuh i genitalnu regiju radi češanja. Iako to prije nije bio problem, pitala se pokušava li je Peter suptilno uvući u neku vrstu seksualne igre.

No, njih dvoje su na kraju preboljeli sve probleme, a Margaret je prihvaćala je spolne nagone kao nešto sasvim normalno. Kako kaže, za njega je to možda bilo seksualno, ali za nju nije. Sve je to bio dio Petera i željela ga je bolje upoznati. Dopustila mu je da bude oko nje i trlja se o njezino koljeno ili nogu. Kako kaže, bilo joj je lakše dopustiti mu da se samo dogodi, kako bi nastavila s poslom i normalnim druženjem. Zbog toga mnogi kažu da se Margaret “imala spolne odnose s dupinom”.

Međutim, eksperiment je neslavno prekinut. Ne samo da je izbio skandal zbog Margaretine pretjerano bliske veze s dupinom, već se pričalo i da dr. Lily eksperimentira na dupinima s LSD-om. Peter je prevezen s otoka u Miamiju, gdje je bio stacioniran u velikom akvariju.

Tu je patio, a stanje mu se brzo pogoršalo. Samo nekoliko tjedana kasnije, Margaret je primila tragične vijesti – Peter je počinio samoubojstvo odbijajući disati i potonuo na dno akvarija. To pokazuje da dupini možda ne govore engleski, ali baš kao i ljudi, znaju puno o slomljenom srcu.

Nakon gotovo pet desetljeća šutnje, Margaret je konačno odlučila progovoriti o tome. Sljedećeg tjedna pojavit će se u BBC-jevom dokumentarcu “Djevojka koja je razgovarala s dupinima”.

Previous articleKristina pokazuje ogroman p*nis nasred scene!
Next articleDogovorila se s mužem da na zabavi mogu svi sa svima, pa prekršila pravilo: Sada plaća cijenu (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here