Vijesti

Sporazum o otpremninama za radnike 3. maja

Sporazum o otpremninama za radnike 3. maja

3maj255Kolektivni ugovor za brodogradilište 3. maj ostat će na snazi do potpisivanja novog ugovora na razini Uljanik grupe, a otpremnine za oko 400 prekobrojnih radnika u riječkom brodogradilištu, koje je sada u sastavu Uljanik grupe, iznosit će 5.600 kuna po godini radnog staža, najviše 170.000 kuna po radniku, potvrdio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u 3. maju Juraj Šoljić.

Visina otpremnina određena je u sporazumu kojim se uređuje isplata otpremnina do kraja 2014., a potpisali su ga svi sindikati Uljanik grupe, uključujući i tri trećemajska sindikata – podružnice Sindikata metalaca Hrvatske i Sindikata Istre i Kvarnera te sindikat 3. maj.

Šoljić je Hini rekao da će proces određivanja viška od oko 400 zaposlenih u 3. maju početi za dva do tri tjedna, dodavši da je taj proces već počeo u pulskom dijelu Uljanik grupe za oko 200 ljudi. Najavio je da će sindikati 3. maja uskoro poslati Uljanik grupi prijedlog socijalnog sporazuma, što je predviđeno privatizacijskim ugovorom za 3. maj.

Objasnio je da bi se u sporazumu navele obveze poštovanja kolektivnog ugovora, nastavka i unaprjeđenja djelatnosti brodogradilišta te obveze poslodavca da izradi program zbrinjavanja, ne sprječava sindikalno djelovanje i radnicima ponudi otkup dionica po povoljnijim uvjetima.

Šoljić kaže da su trenutačno u knjizi narudžbi 3. maja samo teglenice za naručitelja iz Švedske, a o novim poslovima se pregovara.(HRT)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.