Home Najnovije Središnji gradski park na Delti tek kroz par godina

Središnji gradski park na Delti tek kroz par godina

716
3

Rijeka bi kroz koju godinu mogla dobiti svoj najveći gradski park koji bi trebao niknuti na području smještenom u središtu Rijeke uz vodotoke Rječine i Mrtvog kanala. Za uređenje parka planirana je površina od ukupno čak 37.464 m2. Cjelokupni projekt kasni, a prema riječkom gradonačelniku razlog je u izuzetno sporoj dinamici rješavanja projekta Rijeka Gateway od strane Lučke uprave.

Kako je danas istaknuo gradonačelnik Obersnel, prema informacijama koje nedavno dobio Lučka uprava je tek odabrala konzultanta koji će raditi natječaj za developera koji bi pak to područje, koje je dio projekta Rijeka Gateway Projekta odnosno obnove južne Delte i luke Baroš, trebao promijeniti u prostor, ne više za lučke već gradske aktivnosti. Nakon što je tvrtka COVI izradila studiju koja je dovršena prije dvije godine, čekalo se na izmjene zakona o pomorskom dobru kako bi se projekt za kojeg su još 2003.g. osigurana sredstva za dio koji se odnosi na prometnu infrastrukturu uopće mogao realizirati.

3 COMMENTS

  1. još jedna sraona za pse.
    kada bi barem 1 park bio isklucivo za djecu a svi ostali za pseca govna i umobolne vlasnike ja bi potpisao.

    ovako, nice try, mozda u drugom zivotu moja djeca dozive igru u travi…

  2. koliko ovaj Obi ima razloga i krivaca zbog cega Rijeka stagnira…Obi nisi za ovaj posao jer i moja baba moze rasporedjivati proracun a tvoj je posao trebao biti privlacenje kapitala i organizacija koja omogucuje brzu realizaciju projekata.
    Covjek koji 8 godina planira gradsku knjiznicu,autobusni kolodvor…drugima zamjera sporost ???

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here