Home Sport Srna zaprijetio FIFA-i: Tužit ćemo vas

Srna zaprijetio FIFA-i: Tužit ćemo vas

408
0

Ukrajinski Šahtar odlučio je tužiti FIFA-u zbog dopuštenja da se ugovori s ukrajinskim klubovima mogu raskinuti kada to strani igrači zatraže zbog rata u toj zemlji. Ukrajinci zahtijevaju da im FIFA zbog te odluke financijski nadoknadi nanesenu štetu. Ukrajinski mediji navode da je Šahtar procijenio kako je izgubio oko 50 milijuna eura te da se nada nagodbi s FIFA-om. Situaciju je komentirao i Darijo Srna, bivši kapetan hrvatske reprezentacije i legenda Šahtara.

“Mnogi govore da podržavaju Ukrajinu, ali to ne čine. Na primjer, FIFA ne štiti ukrajinski nogomet i njegove igrače kao UEFA. Mi tražimo neki oblik kompromisa u ovoj teškoj situaciji jer ćemo u protivnom izgubiti puno igrača besplatno, a u koje smo ulagali”, rekao je Srna, sportski direktor Šahtara.

“Najbolji smo klub u istočnoj Europi i borit ćemo se za ugled i poštovanje koje zaslužujemo. Drugi su nam pomogli. Predsjednik UEFA-e Čeferin pomogao nam je da preživimo, ali FIFA to ne radi i ako to ne učini, ići ćemo na sud. Pokazat ćemo cijelom svijetu da smo živi i da se na terenu borimo za Ukrajinu.”

Šahtar od 2014. godine ne igra domaće utakmice na svojoj Donbass Areni u Donjecku, koja je teško oštećena u rusko-ukrajinskom ratu. I dok će Šahtar ove sezone igrati u Ligi prvaka, ruskim klubovima je zbog ruske invazije na Ukrajinu zabranjen nastup.

“Nikada ne miješam sport i politiku, ali nažalost ovaj put se slažem da ruski klubovi ne mogu igrati u europskim natjecanjima zbog trenutačne situacije. Rusija je ta koja je agresor i terorist, Rusija ubija našu djecu i naše prijatelje, ubija naše građane.”

Previous article‘Mračne tajne Nikoline i Miše Grofa tek će isplivati’
Next articleĐoković: Amerikanci ne shvaćaju što je srpski inat. To je duh našeg nebeskog naroda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here