Home Vijesti SRP: Brodogradnju nije upropastio oblik vlasništva , nego nesposobni i zlonamjerni kadrovi

SRP: Brodogradnju nije upropastio oblik vlasništva , nego nesposobni i zlonamjerni kadrovi

659
0

Danas se SRP osjeća kao liječnik koji je postavio ispravnu dijagnozu i propisao odgovarajuću terapiju, ali pacijent unatoč tome nije bio odgovarajuće liječen. Sada, kad je pacijent u terminalnoj fazi bolesti, svi uviđaju ispravnost SRP-ove terapije, istaknuto je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji SRP-a održanoj na Korzu.

Čak su i sindikati, koji danas organiziraju potpisivanje peticije za spas ‘3. maja’, u početku ne samo pristajali na privatizaciju (dakle, likvidaciju!), nego i aktivno učestvovali u tom procesu.

Brodogradnju nije upropastio oblik vlasništva (državno, a ne privatno), nego nesposobni i zlonamjerni kadrovi koji su je pogrešno vodili. U tome ima elemenata ne samo političke, nego i kaznene odgovornosti!

Postavlja se pitanje što je uzrok ‘naknadne pameti’ mnogih političkih subjekata. Nameću se dva moguća odgovora:

Prvi, i manje vjerojatan, je da SRP jedini ima stručnjake sposobne za kvalitetno ekonomsko promišljanje.

Drugi, vjerojatniji, je želja za skupljanjem jeftinih političkih poena: prave volje za spas brodogradilišta nije bilo, a danas, kad je ono zbog katastrofe koja prijeti, u središtu javne pozornosti, pruža se prilika da se oportunitetnim populističkim djelovanjem ušićari poneki politički bod.

Bez obzira na movitaciju, SRP bezrezervno podržava sve političke subjekte koji su se spremni angažirati za spas ‘3. maja’, odnosno za sprečavanje njegove privatizacije. Kako institucionalno, tako i na sve druge načine, rekao je Dalibor Vidović, predsjednik regionalne organizacije Primorsko-goranske SRP-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here