Home Vijesti Stigla prva reakcija Rusije na posjet Zelenskog SAD-u: ‘Nezamislive posljedice’

Stigla prva reakcija Rusije na posjet Zelenskog SAD-u: ‘Nezamislive posljedice’

141
0

Jučerašnji posjet Volodimira Zelenskog Washingtonu pokazuje da ni SAD ni ukrajinski predsjednik “nisu spremni za mir”, poručio je jutros ruski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov. Njegovi komentari stigli su u trenutku nakon što je Zelenski održao povijesni govor u američkom Kongresu, u kojem je zahvalio za američku podršku u borbi protiv ruske agresije te zatražio još pomoći.

“Pomirljive izjave iz Bidenove administracije o izostanku namjere za konfrontaciju s Rusijom su samo prazne riječi”, rekao je Antonov u izjavi koju je objavila ruska ambasada u SAD-u. Posjet Zelenskog SAD-u opisao je kao “putovanje u holivudskom stilu”.

“Ono što je u principu najavljeno te dočekano aplauzom i sarkastičnim namigivanjem je potreba za nastavkom ‘proxy rata’ protiv naše zemlje, sve do pune pobjede”, objavio je Antonov, koji je komentirao i Bidenovu najavu slanja moćnog američkog raketnog sustava protuzračne obrane Patriot Ukrajini. “Mislim da svi savršeno dobro razumiju kakva sudbina očekuje osoblje koje će upravljati tim sustavom na teritoriju Ukrajine”, poručio je Antonov.

Ruski ambasador također tvrdi da bi američko uključivanje u sukob u Ukrajini moglo dovesti do eskalacije konflikta: “Provokativni potezi SAD-a olako vode prema eskalaciji čije posljedice se ne mogu ni zamisliti.”

Previous articleTijelo mrtvorođene bebe osoblje bolnice na Kosovu greškom stavilo u perilicu rublja
Next articleTalijanski mediji o Lovrenu i Brozoviću: ‘Snimka izaziva bolove u želucu’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here