Home Vijesti Stilin: Goranka je novo ime autoceste A6 Rijeka-Bosiljevo

Stilin: Goranka je novo ime autoceste A6 Rijeka-Bosiljevo

1636
0

Goranka slika„Građani su odlučili! Prema rezultatima jednomjesečne ankete građani su autocesti A6 Rijeka – Bosiljevo dali ime Goranka“. Otkrio je ekskluzivne podatke na konferenciji za medije pod nazivom „Brendiranje infrastrukture u Primorsko- goranskoj županiji član Predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Primorsko-goranske županije te predstojnik Središnjeg ureda HNS-a Žarko Stilin.

„Želja nam je bila uključiti naše građane u cijelu priču i dati im mogućnost da sami odlučuju o stvarima koje su njima važne. Smatramo da stanovnici naše Županije ovime zaista sudjeluju u pisanju povijesti“, nastavilo je HNS-ov Stilin.

„Anketu za davanje imena autocesti A6 (Rijeka-Zagreb) vidjelo je više od 60.000 Facebook korisnika, dok je u HNS-ov ured na riječkom Korzu ukupno pristiglo 428 kupona iz Novog lista“, dodao je član Predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Primorsko-goranske županije.

„U obje kategorije je pobijedilo ime Goranka, koje je dobilo 43% Facebook glasova i 46% glasova iz kupona u Novom listu. Drugoplasirano ime Primorka dobilo je 33% glasova preko Facebooka i 28% glasova iz kupona u Novom listu, dok je ime Fiumanka dobilo 16% Facebook glasova i 19% glasova iz kupona u Novom listu“, pojasnio je Žarko Stilin.

„Građani su predlagali i druga imena u kategoriji ostalo, ali su se u anketi uglavnom fokusirali na ono što je već ponuđeno. Na početku je uvjerljivo vodilo ime Primorka, no došlo je do preokreta u zadnji čas te su prevladali glasovi za ime Goranka koje je na kraju i odnijelo pobjedu“, kaže Stilin.

„Nakon ove akcije HNS Primorsko-goranske županije pokreće još jednu inicijativu, a građani će moći birati ime i za drugu autocestu koja prolazi kroz njihovu Županiju“, poručio je pak član Predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Primorsko-goranske županije te koordinator za Gorski kotar Goran Rački.

„U periodu od 3. ožujka do 2. travnja 2015. godine građani su na društvenim mrežama, portalima i slanjem kupona birali ime za autocestu A6 (Rijeka-Zagreb), a od 2. travnja do 23. travnja 2015. godine građani biraju ime za autocestu A7 (Rupa-Križišće), između ponuđenih imena Primorka, Kvarnerina i Fiumanka“, istaknuo je Rački.

„Ime Zračne luke Rijeka birat će se u periodu od 24. travnja do 14. svibnja 2015. godine i to između imena Fiorello La Guardia, Fran Krsto Frankopan i Andrija Ljudevit Adamić. Imena koje građani izaberu za autoceste i zračnu luku HNS će poslati kao prijedlog tvrtkama koje upravljaju tim objektima“, dodao je Goran Rački.

„Zahvaljujemo svim građanima koji su sudjelovali u prvoj anketi i čestitamo mojim Goranima koji su izborili da autocesta nosi upravo ime Goranka“, zaključio je Rački.

Čestitkama se pridružio i Žarko Stilin koji je pozvao sve građane Primorsko-goranske županije da se uključe u ovu akciju i postanu dio povijesti, ne samo primorsko-goranske, nego i hrvatske, pa samim time i europske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here