Home Mozaik ‘Što je ovo?! Nemoguće!’ Policija otvorila šupu, prizor ih zaprepastio: Otac i...

‘Što je ovo?! Nemoguće!’ Policija otvorila šupu, prizor ih zaprepastio: Otac i sin skrivali strašnu tajnu!

2398
0

Muškarac, sada u svojim šezdesetima, proveo je većinu svog života u mračnoj drvenoj šupi u parku za kamp prikolice blizu Hadrijanova zida sjeverno od Carlislea. Peter Swayles Jr. (56) priznao je da je iskorištavao ranjivog radnika i priznao krivnju za moderno ropstvo u ponedjeljak pred sudom u Carlisleu, objavio je “San”.

Prvobitno je optužen da je držao čovjeka u ropstvu zajedno sa svojim ocem Petrom Starijim, koji je umro prije suđenja. Ranije su se obojica izjasnili da nisu krivi za zavjeru radi organiziranja ili organiziranja putovanja žrtve između 2015.-2019.

Swayles je pušten uz jamčevinu i trebao bi se pojaviti na sudu 4. veljače na izricanju presude.

– Prvo što mi pada na pamet je žrtva. Sjećamo se da je iskorištavana cijeli svoj odrasli život do prije samo nekoliko godina. Sada je u šezdesetim godinama… Četiri desetljeća drže ga kao roba – rekao je policijski istražitelj Martin Plimer.

Policija je 3. listopada 2018. godine došla u kamp kamp prikolicu s nalogom za pretres, kada je pronašla zelenu, drvenu šupu. Pokucali su na vrata i kada su ušli unutra zatekli čovjeka koji im je rekao da tu živi 40 godina. Policija je navela da je šupa “u lošem stanju”, da se jedan prozor ne može potpuno zatvoriti i da nema grijanja.

Tijekom ispitivanja, muškarac je rekao da je radio na farmama i da je bio plaćen 10 funti dnevno. Swayles Jr. uhićen je u travnju 2019., a kasnije je optužen zajedno sa svojim ocem. Žrtva je upoznata s vladinim programom i sada živi u smještaju izvan Cumbrije uz pruženu pomoć.

– Za sve godine koliko sam u policiji, nikad nisam čuo za slučaj modernog ropstva, te da je eksploatacija trajala toliko dugo – istaknuo je Plimer, dodavši da mu je drago što je Svejs ‘konačno postupio ispravno i priznao krivnju’.

‘Žao nam je što će žrtva biti traumatizirana ovim iskustvom cijelog svog života’, dodao je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here