Home Sport Što je rasplet polufinala Europske i Konferencijske lige donio Rijeci i Hajduku?

Što je rasplet polufinala Europske i Konferencijske lige donio Rijeci i Hajduku?

341
0

Najnoviju situaciju oko mogućnosti da pobjednik hrvatskog Kupa igra Europsku ligu analizira nogometni analitičar Tomislav Globan.

U Konferencijskoj ligi stvar je s finalistima jasna, ako Roma ostane u Top 6 u Italiji, a Feyenoord u Top 3 u Nizozemskoj, jedan scenarij potreban hrvatskom osvajaču Kupa će se ostvariti.

Ali problem je Europska liga. Znamo sigurno da nam pobjeda Frankfurta ne paše, no ne znamo sa sigurnošću što će UEFA napraviti ako Rangersi pobijede.

U slučaju da Rangersi osvoje #UEL i završe 2. u 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿, otvorit će se rupa u Q3 league patha #UCL koja se može popuniti na 2 načina:

A) pomicanjem viceprvaka Ukrajine i Turske iz Q2 u Q3, što znači da će se u EL-Q3 igrati samo 1 par u kojem će Češka osvajač kupa igrati protiv 1 losera iz CL-Q2.

B) pomicanjem klubova iz Q3 league patha UCL u Q4, bez da se mijenja broj klubova u CL-Q2. To bi značilo da će se u EL-Q3 igrati dva para, što otvara vrata da uz Češku u toj rundi igra i hrvatski osvajač kupa.

Za koji od ova 2 scenarija će se UEFA odlučiti – ne znamo. Dakle ako se pitate za koga navijati – pobjeda Frankfurta nam svakako ne odgovara, a u slučaju pobjede Rangersa možemo se samo nadati da će se UEFA odlučiti za soluciju B i pogurati nas u EL, napisao je na Twitteru Tomislav Globan.

Hoće li Hrvatska dobiti predstavnika u Europskoj ligi? Komentare možete ostaviti na našoj facebook stranici ili Viber grupi.

Previous articleMišković o odlasku najveće zvijezde i novoj Rijeci: Pitajte njega je li pričao s Dinamom!
Next articlePalikuča: ‘Dinamo nas o interesu za Tomića nije obavijestio, svjesni smo da možda ostanemo bez Drmića, a drago mi je da se finale Kupa igra na Poljudu’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here