Home Vijesti Što se događa u Omišlju?

Što se događa u Omišlju?

420
0

Kako je zadnjih godina Omišalj postao pravo gradilište od skoro zadnje tri zime žestokog kopanja po staroj jezgri i renovacije vodovodnih cijevi, gdje su se mještani pošteno nagutali prašine pa do LNG-a koji još uvijek pošteno zabuci kad prekrcavaju plin i sad evo niče garaža koja nikako da se rascvjeta. Naime, trebala je biti gotova još početkom lipnja, ali ništa od toga. Poslali smo upit i na još par tema vezano za problem parkiranja općini Omišalj, ali se nitko nije udostojio odgovoriti pa ćemo objaviti naša pitanja:

Poštovani,

slijedom informacije o izgradnji garaže u općini Omišalj te pritužbama žitelja zbog nedostatka parkinga kao i informaciji da neće moći koristiti svi stanovnici s prebivalištem u Omislju molimo odgovore za portal Rijeka Danas (rijekadanas.com):

1. Iz kojeg razloga garaža nije gotova iako je najavljen zavrsetak još u lipnju?

2. U zadnjoj javnoj objavi najavili ste kako će stanovnici Omislja sa statusom prebivališta imati pravo koristiti s privilegiranom kartom, a evidentno je da se na mrežama komentira o raspodjeli statusa, pa nas zanima ako je istina o kojim je kriterijima riječ za pravo koristenja garaze?

3. Po zakonu o pravu na prilaz nekretnine, vlasnici smiju iskrcavati teret u svoja dvorišta i kuće. Iz kojeg razloga to općina Omišalj brani s obzirom na zakon?

4. Imamo informaciju da djelatnice samostana smiju koristiti mobilne stupice za ulaz u staru jezgru, pa pitamo iz kojeg razloga ako ne posjeduju automobil?

5. Poskupjela je sezonska parkirna karta za stanovnike s prebivalištem u Omislju s 30 na 50kn. Čemu je razlog s obzirom da parking ne podliježe ratnim posljedicama iz Ukrajine?

Aleksandra K./info(at)rijekadanas.com

Previous articleMajka htjela curicu s Downom upisati u vrtić: “Ravnateljica me pitala jel mi sila”
Next articleOleg Butković postaje dopredsjednik Vlade!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here