Home Kolumne Što točno slave domaći “domoljubi” postavljanjem zastave megalomanskih veličina na Trsatskoj gradini?

Što točno slave domaći “domoljubi” postavljanjem zastave megalomanskih veličina na Trsatskoj gradini?

664
4
Foto: Milena Franković

S obzirom da se bližimo godišnjici vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, ove godine je odlučeno proslaviti godišnjicu postavljanjem velike zastave na kuli Trsatske gradine.

Zastava sama po sebi naravno nije problem, koliko kič i megalomanija pojedinaca da (kao u svemu) pretjeruju do granice apsurda. Zar nije bilo dovoljno postaviti zastavu normalne veličine na barjaku kako bi se s dozom dostojanstva, dobrog ukusa i umjerenosti obilježio taj državni praznik?

Zapravo, što slavimo uopće u današnjoj Rijeci i Hrvatskoj? Rasprodaju nekretnina strancima? Rastući broj maturanata koji nisu u stanju proći državni ispit iz hrvatskog jezika? Plaže dane u koncesiju stranim hotelskim lancima na kojima domaći nemaju pravo kupati se? Trgovačke lance koji grade gdje god žele i kako god žele jer ne mare na mišljenje lokalne zajednice? Demografsku kataklizmu jer je barem 30000 ljudi napustilo grad trbuhom za kruhom? Domaće seljačine koji bacaju smeće na svakom koraku i ostavljaju građevinski otpad u šumama riječke okolice? Je li namjerno postavljena zastava takve veličine da bi “prikrila” sav jad i sramotu suvremene Hrvatske i Rijeke?

I da, prije nego što koji dežurni kreten napiše očekivanu mudroliju “TeBi sMeTa ZaTo šTo je HrVacka zastava” ili “a zVijEzda vam ne smeta!?!??”, poručujem vam unaprijed da mi smeta što radite od vlastitog domoljublja parodiju, smeta mi što nemate dostojanstvo, što ste rasprodali državu u bescjenje, smeta mi što ste kastrirani od osjećaja samokritike i zadovoljavate se ovim kozmetičkim K+ domoljubljem, dok u svakodnevnom životu radite na štetu vlastite zemlje. (Livio D.) Uostalom, Goran Bare je odavno sve već rekao:

Previous articleLažni komunalni redari kruže Omišljem
Next articleDinamo saznao potencijalnog protivnika za skupine Lige prvaka!

4 COMMENTS

  1. Zasto se bojite moga komentara? Pod tom zastavom mozete se osjecati slobodno, zato ju i slavimo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here