Home Najnovije Strahonja o poništenom golu Hajduka: Pohvale hajdukovcima za profesionalnost

Strahonja o poništenom golu Hajduka: Pohvale hajdukovcima za profesionalnost

117
0

Hajduk je u 19. kolu SuperSport HNL-a gostovao u Puli kod Istre, gdje je poražen s 3:0. Nakon prvog poluvremena Istra je vodila rezultatom 1:0 golom bivšeg hajdukovca Ante Ercega, a Hajduku je VAR soba poništila čak dva već proslavljena gola u nekoliko minuta.

Sporne situacije je u HRT-ovoj emisiji komentirao sudački ekspert Mario Strahonja. Najprije je ustanovio kako kod prvog gola Ercega nije bilo zaleđa te da je ispravno priznat: “Sudac Pajač je dobro sudio utakmicu, sigurno nije bila jednostavna, najzahtjevnija za suđenje u ovom kolu. Imao je potrebu za tri VAR intervencije jer su situacije bile granične.

Tu mu se ne može ništa zamjeriti. Igrač Istre kod prvog gola nije bio u zaleđu, da je bočni igrač Hajduka dirao loptu, čak i da je napadač Istre bio u zaleđu, ono ne bi bilo suđeno, ali nikakvog zaleđa nije bilo. Minimalno ispravna situacija, pogodak ispravno priznat.”

Mnogi gledatelji izrazili su velike sumnje u liniju zaleđa koja je povučena kod poništenog gola Darija Melnjaka, a evo kako je to komentirao Strahonja: “Produkcija nije na najboljem izdanju, kad imate ovakvu situaciju, ne preostaje nam ništa nego dati vrijeme VAR sobi, oni svakog igrača postavljaju na mjesto i na osnovu tih prikaza povlače liniju.

Moramo vjerovati VAR sobi, na osnovu slike iz produkcije ne možemo reći o čemu se točno radi, ali nisu tu krivi VAR suci, nego produkcija. Mislim da moramo imati više kamera i moraju biti bolje postavljene. Naša liga je kvalitetna i to zaslužuje.”

Nekoliko minuta nakon Melnjakovog poništen je gol i Toniju Borevkoviću: “VAR soba je dobro uočila da se igrač nalazio ispred postavljene obrane, nekoga je možda zbunilo jer se igrač Hajduka nalazio ispred vratara, ali on se nalazio ispred pretposljednjeg čovjeka obrane.

Ovdje treba pohvaliti i profesionalno držanje igrača Hajduka. Nije lako kada u kratkom razdoblju imaš dvije VAR odluke protiv sebe, ali oni su se sportski držali i dobro su to primili. Nisu ometali suca i utakmicu.

Podsjetimo, kamera s koje je situacija kod Melnjakovog gola prikazana TV gledateljima nije u ravnini s kaznenim prostorom, pa je iz tog ugla gotovo nemoguće pouzdano utvrditi zaleđe, baš kao i u utakmici Šibenika i Rijeke dan ranije, osim što je tada sličan pogodak Rijekinog Jorgea Obregona tada priznat.

Previous articleHajduk gubi 3:0 u Puli, navijači ljuti na suce: Prokleti HNS, ne možemo mi zabit koliko ovi mogu poništiti!
Next articleLeko nakon debakla: Ovo boli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here